Αύξηση των πωλήσεων για τη Philips το πρώτο τρίμηνο

Αύξηση των πωλήσεων για τη Philips το πρώτο τρίμηνο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία προβλέπει ότι θα υπάρξει μια «μέτρια» αύξηση στις συγκρίσιμες πωλήσεις για όλο το 2015.

Κατά 2% ενισχύθηκαν οι συγκρίσιμες πωλήσεις της Philips κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, στα 5,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία φωτισμού, καταναλωτικών προϊόντων και προϊόντων υγείας, ανακοίνωσε ότι τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 327 εκατομμύρια ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το περασμένο έτος όταν τα κέρδη είχαν φτάσει τα 304 εκατομμύρια ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας Φρανς φαν Χούτεν χαρακτήρισε την αύξηση αυτή στις πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους «ενθαρρυντική», ιδιαίτερα μετά την πτώση που είχε σημειωθεί στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2014.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία προβλέπει ότι θα υπάρξει μια «μέτρια» αύξηση στις συγκρίσιμες πωλήσεις για όλο το 2015.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις στην φροντίδα υγείας, ένας τομέας ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα το 2014 εξαιτίας της μακράς διακοπής στην παραγωγή προϊόντων στις ΗΠΑ, άρχισε να σημειώνει αύξηση στις πωλήσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη ήταν μόλις 17 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με τα 109 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2014.