Αύξηση των πωλήσεων για την «Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ»

Αύξηση των πωλήσεων για την «Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ»

Συρρίκνωση των ζημιών για την εταιρεία στο εννιάμηνο του 2014.

Αύξηση των πωλήσεων κατά 4% στον όμιλο και κατά 8% στην εταιρεία παρουσίασε η «Ιχθυοτροφεία ΣΕΛΟΝΤΑ», στο εννεάμηνο του 2014, η οποία οφείλεται στην αύξηση των ποσοτήτων, αλλά και στην αύξηση των τιμών πώλησης όσον αφορά τις πωλήσεις ιχθύων, με τις εξαγωγές να αντιπροσωπεύουν ποσοστό 87% επί των πωλήσεων.

Παράλληλα, το EBITDA του ομίλου, πριν την επίδραση της μεταβολής των βιολογικών αποθεμάτων στην εύλογη αξία, στην τρέχουσα περίοδο, είναι θετικό 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ αυτό της αντίστοιχης περυσινής περιόδου ήταν αρνητικό κατά (-1,4) εκατ. ευρώ. Μετά την επίδραση της μεταβολής της εύλογης αξίας των βιολογικών αποθεμάτων κατά -2,8 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και την εταιρεία, το EBITDA διαμορφώνεται στα επίπεδα των -0,9 εκατ. ευρώ και -5,9 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων και δικαιωμάτων του ομίλου, στην τρέχουσα περίοδο, είναι ζημιές -12,7 εκατ. ευρώ, ενώ για την εταιρεία οι ζημιές μετά φόρων είναι -13,8 εκατ. ευρώ, οι οποίες, όμως, είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με τις ζημιές -53,5 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και -53,8 εκατ. ευρώ για την εταιρεία της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η βελτίωση της εικόνας της εταιρείας αντικατοπτρίζεται στην αύξηση των λειτουργικών ταμειακών ροών κατά 15,5 εκατ. ευρώ στον όμιλο και 14,5 εκατ. ευρώ σε επίπεδο εταιρείας, καθιστώντας την Σελόντα χρηματοοικονομικά αυτάρκη κατά την τρέχουσα περίοδο.

Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου, μετά τα αποτελέσματα της περιόδου, παραμένουν αρνητικά -49,8 εκατ. ευρώ, ενώ για τη μητρική εταιρεία είναι αρνητικά -54,4 εκατ. ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι η εγκριθείσα αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων της Σελόντα, σύμφωνα με την από 11.09.2014 έκτακτη γενική συνέλευση, θα αποκαταστήσει πλήρως την καθαρή θέση της εταιρείας, αφού θα κεφαλαιοποιηθούν δανειακές υποχρεώσεις ύψους 50,4 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση νέων ομολογιακών δανείων για την αναδιάρθρωση του συνόλου των δανείων, που ανήλθαν, την 30.09.2014, στα 195 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 155 εκατ. ευρώ για την εταιρεία, αντίστοιχα.