Αύξηση του προϋπολογισμού συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ

Αύξηση του προϋπολογισμού συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ

Το ποσό διπλασιάζεται από τα 5 στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ από 5 εκατ. σε 10 εκατ. ευρώ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα ελληνικά και ισραηλινά ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε επίπεδο έρευνας και τεχνολογίας.

Αυτό αποφασίστηκε από κοινού από τις δύο χώρες, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), μετά τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα δρος Χρήστου Βασιλάκου στην πρόσφατη επίσημη ελληνική αποστολή, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Ισραήλ και τις επαφές που πραγματοποίησε με τους αντίστοιχους φορείς της ισραηλινής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη: Υπογραφή τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ

Στο πλαίσιο των συναντήσεων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενδυνάμωση της διμερούς ελληνο-ισραηλινής συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες της εθνικής ερευνητικής στρατηγικής. Επίσης δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών εταιρειών, ερευνητικών κέντρων και συνεργατικών σχηματισμών (clusters) με τους αντίστοιχους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στο Ισραήλ. Στο πλαίσιο αυτό, ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί νέα αποστολή στην ισραηλινή πρωτεύουσα με τη συμμετοχή ελληνικών ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων.

Εξάλλου, όπως έκανε γνωστό η ΓΓΕΤ, η υποβολή προτάσεων για τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ πήρε παράταση έως την 7η Νοεμβρίου 2013.