Αύξηση τζίρου και κερδών παρουσίασε η Sunlight το 2015

Αύξηση τζίρου και κερδών παρουσίασε η Sunlight το 2015

Έτος ρεκόρ αποτέλεσε το 2015 και σε επίπεδο παραγωγής, η οποία αυξήθηκε κατά 29% σε σχέση με το 2014.

Αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14% παρουσίασε το 2015 η Συστήματα Sunlight και ανήλθε σε 136,6 εκατ. ευρώ έναντι 119,6 εκατ. ευρώ το 2014.

Σημαντική ήταν και η αύξηση κατά 13% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα 13,4 εκατ. ευρώ έναντι 10,2 εκατ. ευρώ το 2014.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενισχύοντας το αμιγώς εξαγωγικό της προφίλ, το 2015 αποτέλεσε για την Sunlight μία πολύ δυναμική χρονιά για τις βιομηχανικές μπαταρίες με το 92% του τζίρου να αφορά σε εξαγωγές σε 100 χώρες, με περαιτέρω επέκταση των πωλήσεων σε Ασία και Αφρική.

καθιστώντας τη SUNLIGHT το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη.

Την αύξηση της παραγωγής ακολούθησε και η στελέχωση της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό το οποίο αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια αγγίζοντας σήμερα τους 620 εργαζόμενους – έναντι 413 το 2013.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εφαλτήριο για την επίτευξη των θετικών αποτελεσμάτων και τη συνολικά ανοδική πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αποτελεί η σταθερή προσήλωση στον τομέα της βιομηχανικής μπαταρίας, παράλληλα με την βαρύτητα στην πελατοκεντρική προσέγγιση.

Ικανοποιητικά ήταν και τα αποτελέσματα της SUNLIGHT Recycling η οποία κατά το πρώτο έτος λειτουργίας συνέβαλλε σημαντικά στα αποτελέσματα της SUNLIGHT μέσα από την καθετοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2015, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT κ. Β. Μπίλλης σημείωσε: «Το 2015 αποτέλεσε ένα ακόμη έτος δυναμικής ανοδικής πορείας η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση των οικονομικών μας μεγεθών και τη διεύρυνση των εξαγωγών μας μέσα από τη δραστηριότητα μας σε 100 χώρες και τη συνεργασία με 500 διεθνείς πελάτες. Με βασικό πυλώνα ανάπτυξης τις μπαταρίες έλξης, οι πωλήσεις των οποίων ξεπέρασαν τα 90 εκατ. ευρώ, συνεχίζουμε την ισχυρή μας πορεία και το 2016. Στόχος μας είναι η διαρκής ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας μπαταριών, που αποτελούν τη βέλτιστη επιλογή για τους πελάτες μας, στο πλαίσιο ενός διεθνοποιημένου περιβάλλοντος, όπου δραστηριοποιούμαστε εδώ και χρόνια με ήθος, παράγοντας αξία τόσο για τη SUNLIGHT, όσο και για τη χώρα μας».