Αυξήθηκαν κατά 60% οι χρήστες κρυπτονομισμάτων από τον Μάιο του 2020 – Στα 106 εκατομμύρια

Οι θεσμικοί επενδυτές αύξησαν τους χρήστες του Ethereum και του Bitcoin

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε οι χρήστες κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το ανταλλακτήριο Crypto.com. Πιο συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό, οι εκτιμώμενοι χρήστες του bitcoin (ΒΤC) και του Ethereum (ETH) ανέρχονται σε 106 εκατομμύρια. Μάλιστα, η αύξησή τους από τον περασμένο Μάιο ξεπερνά το 60%, καθώς από 66 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2021 έφτασαν τα 106 εκατομμύρια!

Δεδομένου ότι το εγχείρημα να αποτυπωθεί η ποσότητα και η ποιότητα των χαρτοφυλακίων με κρυπτονομίσματα είναι αρκετά πολύπλοκο, η μεθοδολογία του Crypto.com συνδυάζει δεδομένα on-chain με παραμέτρους και προβαίνει σε εκτιμήσεις για τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, ήτοι το BTC και το ETH. Αυτά τα δεδομένα απεικονίζουν ένα σύνολο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση τάσεων.

Σημειώνεται πως ο Ιούνιος και ο Αύγουστος του 2020, αλλά και ο Ιανουάριος του 2021, ήταν οι ισχυρότεροι αναπτυξιακά μήνες για τα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Crypto.com, αυτή η ανάπτυξη παρουσιάζεται θετική συσχέτιση με την τιμή του Bitcoin – το μοναδικό κρυπτονόμισμα που παρουσιάζει μια σχετικά αυτόνομη πορεία είναι το XRP.

De-Fi

H ανάλυση των δεδομένων που σχετίζονται με τα προηγούμενα κρυπτονομίσματα μπορεί να παράσχει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.
Ειδικότερα, η υιοθέτηση του Ether τον Αύγουστο του 2020 οδήγησε, σε μεγάλο βαθμό, σε άνοδο της δημοτικότητας της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (De-Fi).
Κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, η παροχή υποστήριξης από την PayPal για χρήστες με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι αγορές από θεσμικούς όπως η Microstrategy ενίσχυσαν την απόδοση στις τιμές του Bitcoin.
Μέχρι τον Ιανουάριο, ο αριθμός των χρηστών Bitcoin παγκοσμίως ανερχόταν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε 71 εκατομμύρια, έναντι 14 εκατομμυρίων των χρηστών Ether. Καθένα από τα νομίσματα εκείνη την περίοδο σημείωσε τεράστια αύξηση εκείνο τον μήνα – 30,2% και 13,1%, αντίστοιχα.