Η ΑΓΕΤ Ηρακλής θα επιστρέψει στην κερδοφορία

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής θα επιστρέψει στην κερδοφορία

Αισιοδοξία από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Pierre Deleplanque.

Αισιόδοξος ότι η ΑΓΕΤ Ηρακλής μπορεί να επιστρέψει σε καθαρή κερδοφορία από το 2015 εξέφρασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Pierre Deleplanque, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από το ΧΑ.

«Τα τελευταία χρόνια υλοποιούμε με επιτυχία ένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, περιορίζοντας το κόστος μας, κάνοντας πιο παραγωγική τη λειτουργία μας και προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα της ελληνικής αγοράς» συμπλήρωσε ο CEO της εισηγμένης εταιρείας.

Αντίθετα δεν εμφανίστηκε τόσο αισιόδοξος για την πορεία της οικιστικής δραστηριότητας για την επόμενη διετία, σημειώνοντας πως εξακολουθεί να υποχωρεί στην Ελλάδα και μέσα στο 2014. Η πορεία της επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το διαθέσιμο εισόδημα, η εμπιστοσύνη, το φορολογικό καθεστώς, οι υποδομές και η δυνατότητα χρηματοδότησης.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στις εξαγωγές. Συγκεκριμένα η ΑΓΕΤ Ηρακλής χρησιμοποιεί περίπου το 60% της παραγωγικής της δυναμικότητας και τα 2/3 των πωλήσεών της κατευθύνονται στις αγορές του εξωτερικού (Αίγυπτος, Λιβύη, Αλγερία, χώρες δυτικής Αφρικής, κ.α.).

Πριν την κρίση, μόνο το 1/3 των πωλήσεων της ΑΓΕΤ Ηρακλής αφορούσε εξαγωγές. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό έχουν χαμηλότερο περιθώριο κέρδους λόγω του μεταφορικού κόστους, παρά το συγκριτικό πλεονέκτημα της πρόσβασης σε λιμάνι που έχει το εργοστάσιο της Μαγνησίας.

Διαβάστε ακόμη: ΑΓΕΤ Ηρακλής: Ζημιές μετά από φόρους 136,2 εκατ. ευρώ το 2013