Το «Άγιο Δισκοπότηρο» της 3D εκτύπωσης

Το «Άγιο Δισκοπότηρο» της 3D εκτύπωσης

Ο πρώτος εκτυπωτής που τυπώνει τρισδιάστατα αντικείμενα σε πολλά χρώματα, χρησιμοποιώντας πολλά υλικά, είναι γεγονός!

Όσοι έβρισκαν την 3D εκτύπωση εντυπωσιακή, θα εκπλαγούν ευχάριστα με το γεγονός ότι πλέον υπάρχει ένας εκτυπωτής που τυπώνει τρισδιάστατα χρησιμοποιώντας πολλά υλικά και σε διάφορα χρώματα!

Το νέο μοντέλο της Stratasys, της εταιρείας πίσω από τους εκτυπωτές MakerBot, διαθέτει τεχνολογία «triple-jet» που δίνει τη δυνατότητα χρήσης τριών βασικών υλικών, μειώνοντας την ανάγκη για ξεχωριστές εκτυπώσεις και χρωματισμό του προς εκτύπωση αντικειμένου.

«Πρόκειται για πρωτοποριακή δημιουργία. Η δυνατότητα να κατασκευάσεις ένα προϊόν χρησιμοποιώντας υλικά διαφορετικής ευκαμψίας και χρωμάτων αποτελούσε μέχρι σήμερα το “Άγιο Δισκοπότηρο” της τρισδιάστατης εκτύπωσης! Σε βιομηχανικό επίπεδο η τεχνολογία αυτή μπορεί να επιτρέψει στους σχεδιαστές προϊόντων τη δυνατότητα να αγγίξουν νέα επίπεδα δημιουργικότητας», δήλωσε στο BBC ο Ντάνκαν Γουντ, εκδότης του περιοδικού TCT που ειδικεύεται στην εκτύπωση σε 3D.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο -με τίτλο Objet500 Connex3 Color Mutli-material 3D Printer– θα δίνει τη δυνατότητα σε σχεδιαστές και κατασκευαστές να «γλυτώνουν σημαντικό χρόνο».

Διαβάστε ακόμη: Η Victoria’s secret συναντά την τρισδιάστατη εκτύπωση

Ο πρωτότυπος 3D εκτυπωτής, ο οποίος έχει αρχική τιμή τα 330.000 δολάρια, ενσωματώνει την τεχνολογία των γνωστών σε όλους 2D εκτυπωτών για μίξη χρωμάτων (cyan, magenta, κίτρινο), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για εκτύπωση πολύχρωμων αντικειμένων.

Παρότι τα βασικά υλικά εκτύπωσης θα είναι καουτσούκ και πλαστικό, θα μπορούν να συνδυάζονται και να δημιουργούν τελικά προϊόντα με ιδιαίτερη ευκαμψία ή ακαμψία και διαφάνεια ή αδιαφάνεια.

Σύμφωνα με τον διευθυντή μάρκετινγκ της Statasys Μπρους Μπράντσο, «Οι δυνατότητες του νέου εκτυπωτή θα μειώσουν τον χρόνο που χρειάζεται για την κατασκευή πρωτοτύπων κατά 50%».

Διαβάστε ακόμη: Τυπώστε μου ένα σοκολατάκι παρακαλώ!