Αγωγή 250 εκατ. ευρώ κατά της Vodafone Ελλάδας από την MTS

Αγωγή 250 εκατ. ευρώ κατά της Vodafone Ελλάδας από την MTS

Παρεμπόδιση της λειτουργίας της από τη Vodafone επικαλείται η εταιρεία λιανικού εμπορίου.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times σήμερα αναφέρει πως την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ΜΤS κατέθεσε αγωγή ύψους 250 εκατ. ευρώ εναντίον της Vodafone Ελλάδας.

Η MTS είναι ελληνική εταιρεία λιανικού εμπορίου που πουλά συμβόλαια Vodafone και υπηρεσίες στη Βόρεια Ελλάδα και ανήκει στον Αθ. Πάπιστα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην καταγγελία της η ΜΤS αναφέρει ότι η Vodafone -η οποία είχε μερίδιο 40% στην MTS- μέχρι το 2011 είχε 67 υποκαταστήματα Vodafone στο πλαίσιο της 11χρονης συνεργασίας με το βρετανικό όμιλο. Η MTS ισχυρίζεται πως η Vodafone περιορίζει την ικανότητά της να λειτουργεί με την ακύρωση της αναδιάρθρωσης των δανείων της και τον τερματισμό της συμφωνίας συνεργασίας με τη συμμετοχή των υπηρεσιών συντήρησης και των συμβάσεων δανείου. Η MTS ισχυρίζεται ακόμη, ότι η Vodafone εκμεταλλεύθηκε την οικονομική εξάρτηση της MTS από τον βρετανικό όμιλο, εμποδίζοντας ακόμη και την εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Διαβάστε ακόμη: H ΑΤ&T θέλει να αγοράσει τον όμιλο της Vodafone

Από την πλευρά της, η Vodafone Group ανταπαντά στις κατηγορίες και αναφέρει ότι «Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και οι δήθεν απώλειες εντελώς ευφάνταστες. Η Vodafone θα υπερασπιστεί τη θέση της σθεναρά».

Επί του θέματος, στελέχη της Vodafone στην Ελλάδα ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι το θέμα το χειρίζεται η Vodafone Group, παραπέμποντας παράλληλα στην δήλωση που έχει κάνει η εταιρεία στους .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ