Αγωγή μεγατόνων 20 τρισ. δολαρίων από ΗΠΑ σε Κίνα για «κατασκευασμένο» κορωνοϊό

Αγωγή μεγατόνων 20 τρισ. δολαρίων από ΗΠΑ σε Κίνα για «κατασκευασμένο» κορωνοϊό
Photo: pixabay.com
Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος ιός είχε σχεδιαστεί από την Κίνα ως βιολογικό όπλο για να επιφέρει μαζικό θάνατο και ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Μια mega-αγωγή ύψους 20 τρισ. δολ. κατατέθηκε στις ΗΠΑ κατά της Κίνας με την κατηγορία ότι ο κορωνοϊός είναι αποτέλεσμα βιολογικού όπλου που ετοίμαζαν οι κινεζικές αρχές στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Το ποσό των 20 τρισ. δολαλίων είναι υψηλότερο από το κινέζικο ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το Business Today την αγωγή κατέθεσε ο Αμερικανός δικηγόρος Λάρι Κλέιμαν από κοινού με εταιρεία του Τέξας και στρέφεται κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν, του επικεφαλής του Ινστιτούτου Σι Ζενγκλί και του αρχηγού του στρατού, Τζεν Γουέι.

Μεταξύ άλλων κατηγορούν την Κίνα για συνέργεια και συνωμοσία για τον θάνατο ανθρώπων, την παροχή υλικής στήριξης σε τρομοκράτες, τη συνωμοσία για να προκαλέσει τραυματισμούς και θάνατο Αμερικανών πολιτών, αμέλεια, επίθεση κ.λπ.

Στην αγωγή υποστηρίζουν ότι ο νέος ιός είχε σχεδιαστεί από την Κίνα για να επιφέρει μαζικό θάνατο και ξέφυγε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν.

Με δεδομένο ότι τα βιολογικά όπλα έχουν απαγορευτεί, στην αγωγή υποστηρίζεται ότι ο κορωνοϊός πρόκειται για τρομοκρατικό όπλο μαζικής καταστροφής.

Οι ίδιοι επικαλούνται δημοσιεύματα για να υποστηρίξουν ότι υπάρχει μόνο ένα μικροβιολογικό εργαστήριο στην Κίνα το οποίο μπορεί να χειριστεί ιούς όπως ο SARS-CoV-2: Αυτό της Γουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.