AIESEC: Ο οργανισμός που «δημιουργεί» τους ηγέτες του μέλλοντος

AIESEC: Ο οργανισμός που «δημιουργεί» τους ηγέτες του μέλλοντος

H AIESEC γιόρτασε 60 χρόνια δράσης στην Ελλάδα.

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια δράσης της AIESEC, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου, μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού οργανισμού στον κόσμο, ο οποίος διοικείται αποκλειστικά από νέους έως 30 ετών, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα.

Με 12.000 προσφερόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, με περισσότερους από 18.000 εκπαιδευόμενους νέους και με 6.000 συνεργαζόμενους φορείς, η AIESEC αποτελεί την μεγαλύτερη ανεξάρτητη, μη πολιτική, μη κερδοσκοπική, πανεπιστημιακή οργάνωση στην Ελλάδα, με έδρα σε 9 ΑΕΙ της χώρας.

Ετησίως δραστηριοποιεί πάνω από 400 εθελοντές και προσφέρει περίπου 1000 εμπειρίες πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σκοπός της AIESEC είναι η ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών στους νέους μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προγράμματα εκπαίδευσης σε κοινωνικές δεξιότητες στα πλαίσια ομάδων καθώς και εθελοντική εργασία σε κοινωφελείς οργανισμούς. Ιδρύθηκε το 1948 στην Κεντρική Ευρώπη από φοιτητές και σήμερα δραστηριοποιείται σε 126 χώρες σε όλες τις ηπείρους, μετρώντας περισσότερα από 100.000 μέλη και 1.000.000 alumni.

Η AIESEC στην Ελλάδα

Το ελληνικό παράρτημα της AIESEC ιδρύθηκε το 1956 από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Ανωτάτης Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ) λειτουργώντας εκεί την πρώτη της Τοπική Επιτροπή. Στα 60 χρόνια λειτουργίας της και επεκτεινόμενη σε ακόμα 8 ΑΕΙ στην χώρα έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους και έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 συνεργάτες από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Σήμερα η AIESEC στην Ελλάδα έχει γραφεία σε 9 ΑΕΙ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης) και εξυπηρετεί αρκετά ακόμη. Ετησίως δραστηριοποιεί πάνω από 400 μέλη και προσφέρει περισσότερες από 500 εμπειρίες μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού σε κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.