Αεικίνητος και άπιαστος ο Μπόλτ – Χρυσό και στα 200 μ.

Αεικίνητος και άπιαστος ο Μπόλτ – Χρυσό και στα 200 μ.

Ο Τζαμαϊκανός αθλητής είναι αέρας! Κατέκτησε με άνεση το τρίτο Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο. 

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι αέρας!  Με χρόνο 19.78 τερμάτισε πρώτος και στα 200μ. και κατέκτησε το τρίτο Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο. 

Ο Καναδός, Αντρέ ντε Γκρας με 20.02 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ γονάτισε όταν διαπίστωσε ότι τερμάτισε τρίτος στην κούρσα με 20.12. αποκτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Πριν τον τελικό ο Τζαμαϊκανός αθλητής ήταν τόσο άνετος που επιδόθηκε σε χορευτικές κινήσεις πριν από την εκκίνηση, ενώ μετά τον τερματισμό αποθεώθηκε από τον κόσμο που παρακολούθησε άλλη μια εκπληκτική κούρσα του.

Μετά την κατάκτηση και αυτού του χρυσού ο Γιουσέιν Μπολτ έχει τρία σερί χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια στα 100μ. και τα 200μ. και απομένει η σκυταλοδρομία (4 x 100) για να ολοκληρώσει τις συμμετοχές του στον Ολυμπιακούς του Ρίο. Αν τα καταφέρει και σε αυτό το αγώνισμα, θα είναι ο μόνος αθλητής στον κόσμο που θα έχει τρία στη σειρά χρυσά μετάλλια, σε τρία διαφορετικά αγωνίσματα, σε μια μόνο διοργάνωση.

Συνολικά ο Μπολτ έφτασε τα 8 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, γεγονός που τον αναγάγει σε θρύλο του κλασσικού αθλητισμού.

Αχ Έλεν

Στην άλλη όχθη της Αμερικής, η πασίγνωστη παρουσιάστρια Έλεν Ντε Τζένερις, ανέβασε ένα tweet με το γνωστό της χίουμορ όπου απεικονίζεται να έχει ανέβει πάνω στον Τζαμαϊκανό σπρίντερ γράφοντας «από δω και πέρα έτσι θα κάνω τις δουλειές μου». Ωστόσο, οι χρήστες στο twitter θεώρησαν ρατσιστική την εικόνα, σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ βρίσκονται στο αναβρασμό λόγω των τεταμένων σχέσεων μαύρων και λευκών πολιτών.

Cp8GegnUMAAHoRR-1