Air New Zealand και Air China ενώνουν τις δυνάμεις τους

Air New Zealand και Air China ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Νέας Ζηλανδίας «ποντάρει» στις ασιατικές αγορές.

Το «πράσινο φώς» έδωσε ο υπουργός Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας, Hon Simon Bridges, προκειμένου ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας να προβεί σε σύσφιξη των εμπορικών του σχέσεων με την κινεζική αγορά. Air New Zealand και Air China συμμαχούν στους αιθέρες εκτελώντας από κοινού τη νέα καθημερινή απευθείας πτήση μεταξύ Ώκλαντ και Πεκίνου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια της υπογραφής μίας Δήλωσης Πρόθεσης μεταξύ των δύο αεροπορικών για τη δημιουργία συμμαχίας που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και που πλέον λαμβάνει την εξουσιοδότηση να τεθεί σε ισχύ ως τις 31 Μαρτίου του 2021.

Η συμφωνία χαρακτηρίζεται και από τις δύο πλευρές ως στρατηγικής σημασίας, καθώς βάσει των εκτιμήσεων υπολογίζεται ότι η σύμπραξη των δύο αεροπορικών εταιρειών θα συμβάλλει στην αύξηση της εναέριας χωρητικότητας σε ποσοστό άνω του 25% καθ’όλη τη διάρκεια του έτους μεταξύ Ώκλαντ και Ηπειρωτικής Κίνας. Η Air New Zealand θα συνεχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις καθημερινά μεταξύ Ώκλαντ και Σανγκάης, η Air China θα εκτελεί το νέο δρομολόγιο μεταξύ Ώκλαντ και Πεκίνου, ενώ και δύο αερομεταφορείς θα έχουν πτήσεις κοινού κώδικα μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Κίνας.

Η εκτέλεση του πρώτου δρομολογίου Πεκίνο-Ώκλαντ έχει προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει και η πώληση των εισιτηρίων, για τα οποία θα υπάρξει μια προσφορά γνωριμίας με τους ταξιδιώτες με ναύλο να αγγίζει τα 539 δολάρια Νέας Ζηλανδίας για μια one way διαδρομή.

Για εμβάθυνση των διμερών τουριστικών και επιχειρηματικών εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Νέας Ζηλανδίας έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Air New Zealand, Christopher Luxon, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την επίτευξη της συμφωνίας. Η εν λόγω συμμαχία αναμένεται να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στο εκτεταμένο εθνικό δίκτυο της Air China στους πελάτες της Air New Zealand, ενώ οι επιβάτες της Air China θα έχουν βελτιωμένη πρόσβαση στο δίκτυο της Air New Zealand περιλαμβάνοντας τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τα Νησιά του Ειρηνικού και τη Νότια Αμερική.

Σημειώνεται πως τόσο η Air New Zealand όσο και η Air China είναι μέλη της Star Alliance, το οποίο σημαίνει πως οι πελάτες τους θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν αμοιβαία οφέλη τακτικών επιβατών όπως επιβράβευση αφοσίωσης, εξαργύρωση και πρόσβαση σε lounge.

Ένας λόγος για τον οποίο αξίζει πάντως να επισκεφτεί κανείς τη Νέα Ζηλανδία, εκτός από τα νησιά που διαθέτει στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού, είναι για να γνωρίσει από κοντά την κουλτούρα και τη ζωή των ιθαγενών Μαορί. Η χώρα διαθέτει 39 αεροδρόμια με διάδρομο ασφάλτου και 84 με χωμάτινο διάδρομο και πληθυσμό που αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια κατοίκους.