Airbnb: Δωρεάν ακυρώσεις κρατήσεων λόγω κορωνoϊού

Airbnb: Δωρεάν ακυρώσεις κρατήσεων λόγω κορωνoϊού
Η διάσημη πλατφόρμα παίρνει με τη σειρά της μέτρα για την προστασία από την επιδημία.

Δωρεάν ακυρώσεις κρατήσεων προσφέρει η Airbnb σε ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και ταξιδιώτες οι οποίοι επηρεάζονται από τον κορωναϊό.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια που φέρει αυτός ο ιός, ζητάμε από όλους τους οικοδεσπότες και τους φιλοξενούμενους να ενημερωθούν για τις ταξιδιωτικές οδηγίες και τις συμβουλές υγείας των τοπικών αρχών τους, πέρα από τα γενική ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας»,  αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας στον ιστότοπό της. Επιπλέον καλεί την κοινότητά των χρηστών της πλατφόρμας να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τόσο όταν ταξιδεύει όσο κι όταν φιλοξενεί.

Σύμφωνα με τους ανανεωμένους όρους της εταιρείας, οι οικοδεσπότες και οι επισκέπτες που έχουν κάνει κρατήσεις και πρέπει να ακυρώσουν την διαμονή τους ή την εμπειρία τους προκειμένου να συμμορφωθούν με τους εκάστοτε περιορισμούς που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις ή οι υγειονομικές αρχές μιας χώρας καλύπτονται πλέον από την πολιτική έκτακτων/ελαφρυντικών περιστάσεων και μπορούν να ακυρώσουν ή να αλλάξουν την κράτηση τους δωρεάν.

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η αλλαγή ή η ακύρωση θα πρέπει να αφορά τοποθεσία που ισχύουν  περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, να έχει εκδοθεί γι αυτήν ταξιδιωτική οδηγία ή να υπόκεινται σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν σήμερα κρατήσεις για τηνηπειρωτική Κίνα, τη Νότια Κορέα και ορισμένες περιοχές της βόρειας Ιταλίας.

Την κράτησή τους μπορούν να ακυρώσουν δωρεάν και οι επισκέπτες που προέρχονται από μια περιοχή που έχει αυξημένα κρούσματα κορωναϊού.  Επιπλέον, οι επισκέπτες θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω αν ακυρώσουν μια κράτηση επειδή έχει ακυρωθεί η πτήση τους προς έναν προορισμό λόγω του κορωναϊού. 

Η δωρεάν ακύρωση φυσικά ισχύει και για άτομα που έχουν διαγνωσθεί ότι φέρουν τον ιό καθώς και για όσα ενδέχεται να έχουν μολυνθεί εφόσον ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και αποφασίζουν να μην ταξιδέψουν για να υποβληθούν σε ιατρικούς ελέγχους.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι όσοι απλά θέλουν να ακυρώσουν το ταξίδι επειδή ανησυχούν για την εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού,  θα υπόκεινται στην κανονική πολιτική ακυρώσεων της εταιρείας.

Η εταιρεία μάλιστα έχει συγκεκριμένες οδηγίες για κάθε μια από τις χώρες και τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες εδώ