Airbnb: Δωρεάν διαμονή στους πληγέντες από τον φονικό τυφώνα στις ΗΠΑ

Airbnb: Δωρεάν διαμονή στους πληγέντες από τον φονικό τυφώνα στις ΗΠΑ

Η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει το «Πρόγραμμα Ανοιχτά Σπίτια», το οποίο προσφέρει δωρεάν διαμονή στους εκτοπισμένους αλλά και σε όσους εργάστηκαν για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ο αριθμός των ανθρώπων που χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τον Τυφώνα Φλώρενς αυξάνεται ραγδαία. Και η Airbnb ελπίζει να προσφέρει σε μερικούς από αυτούς δωρεάν μέρος για να μείνουν. Η εταιρεία έχει ενεργοποιήσει το «Πρόγραμμα Ανοιχτά Σπίτια», το οποίο προσφέρει δωρεάν διαμονή τόσο στους εκτοπισμένους όσο και σε όσους εργάστηκαν για την αντιμετώπιση της καταστροφής. Οι δωρεάν καταχωρήσεις θα είναι διαθέσιμες από την 1η Οκτωβρίου στην Τζώρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Νότια Καρολίνα και τη Βιρτζίνια.

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό νυκτών που κάποιος επιλέξει να φιλοξενήσει τους πληγέντες, αλλά η ιδέα είναι ότι μπορούν να μείνουν από «βραδιές έως εβδομάδες». Υπάρχουν, από το πρωί της Τετάρτης, 132 διαθέσιμα ακίνητα προς ενοικίαση.

Ο αριθμός των ιδιοκτητών που προσφέρουν δωρεάν τα σπίτια τους μπορεί να αυξηθεί καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στις επιλεγμένες περιοχές επιλέγουν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα. Οι πληγέντες που δεν έχουν ακόμα καταχωρηθεί στην Airbnb μπορούν να γραφτούν και να επωφεληθούν άμεσα από την προσφορά.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σπίτια» ξεκίνησε το 2012 (μετά από τον υπερ-τυφώνα Σάντι) από την Airbnb προκειμένου να βοηθήσει ανθρώπους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας φυσικών καταστροφών ή άλλων έκτακτων γεγονότων. Συγκεκριμένα, ξεκίνησε όταν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στο Μπρούκλιν ήθελε να προσφέρει εθελοντικά ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο που είχε αφότου η Σάντι έπληξε τα Βορειοανατολικά. Εκείνη την περίοδο η ιστοσελίδα μπορούσε να κάνει δεκτές μόνο επί πληρωμή κρατήσεις. Αλλά αυτό έδωσε την ιδέα στην εταιρεία να υιοθετήσει την καταχώρηση «χωρίς χρήματα». Όταν οι ιδιοκτήτες έμαθαν ότι υπήρχε πλέον αυτή η δυνατότητα, 1.000 άνθρωποι κατέληξαν να διαθέσουν τα σπίτια τους δωρεάν για όσους είχαν πληγεί από τον υπερ-τυφώνα.