AirBnB: Πενταπλάσια αύξηση της ζήτησης από την προσφορά συγκριτικά με το 2019

AirBnB: Πενταπλάσια αύξηση της ζήτησης από την προσφορά συγκριτικά με το 2019
Illustrative image of AIRBNB, with a keyring in the foreground. Excideuil. Dordogne. France. December 11, 2020. Photograph by Romain Longieras / Hans Lucas. Image d illustration de AIRBNB, avec un trousseau de clef au premier plan. Excideuil. Dordogne. France. 11 decembre 2020. Photographie de Romain Longieras / Hans Lucas. (Photo by Romain Longieras / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η αύξηση της ζήτησης τον Μάιο στη χώρα μας ήταν πέντε φορές υψηλότερη από την αντίστοιχη αύξηση της προσφοράς καταλυμάτων το 2019.

Ανοδικά ξεκίνησε η θερινή σεζόν για τον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ευρώπη, καθώς μόνο τον Μάιο καταγράφηκαν πάνω από 37 εκατ. διανυκτερεύσεις, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση 32,8% σε σχέση με το 2019 και αντίστοιχη άνοδο 22,6% συγκριτικά με τα περσινά νούμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δυναμική της σε αυτό τον κλάδο διατηρεί και η Ελλάδα, η οποία κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των εξεταζόμενων χωρών (Τσεχία, Δανία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Κροατία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ηνωμένο βασίλειο, Ελβετία, Βέλγιο, Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Γαλλία, Φινλανδία, Σουηδία, Νορβηγία και Πολωνία) που η τρέχουσα ζήτηση έχει ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019 και υπερβαίνει αντίστοιχα και την προσφορά.

Συγκεκριμένα, η αύξηση της ζήτησης τον Μάιο στη χώρα μας ήταν πέντε φορές υψηλότερη από την αντίστοιχη αύξηση της προσφοράς καταλυμάτων την ίδια περίοδο, με τη Γαλλία να έπεται με τριπλάσια άνοδο της ζήτησης σε σχέση με την άνοδο της προσφοράς.

Ενδεικτικό της υψηλής κινητικότητας που καταγράφεται στον κλάδο των μισθώσεων τύπου Airbnb στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι για τους μήνες αιχμής, το διάστημα μέχρι τον Αύγουστο, η αύξηση των προκρατήσεων διαμορφώνεται στο 21% σε σχέση με πέρυσι. Βέβαια, το συγκεκριμένο ποσοστό δεν είναι το υψηλότερο μεταξύ των εξεταζόμενων ευρωπαϊκών κρατών, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα ποσοστά σε Νορβηγία, Πολωνία, Σουηδία και Αυστρία διαμορφώνονται σε 40%, 43%, 33% και 32% αντίστοιχα.

Είναι, ωστόσο, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, καθώς η Γαλλία και η Κροατία καταγράφουν αύξηση 16%, η Ισπανία κινείται στο συν 13% και η Ιταλία σημειώνει άνοδο 19% σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: