Aυτά είναι τα ποσά που λαμβάνει κάθε πολιτεία της Αμερικής από το Powerball

Aυτά είναι τα ποσά που λαμβάνει κάθε πολιτεία της Αμερικής από το Powerball

Τα έσοδα συνήθως αφιερώνονται σε ανθρώπους ή υπηρεσίες της κάθε Πολιτείας που τα έχουν ανάγκη.

Η τελευταία κλήρωση της λοταρίας που διεξάγεται στις ΗΠΑ δεν έστεψε κανένα νικητή, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι επωφελούνται από το Powerbal: παιδιά, φοιτητές, βετεράνοι, ηλικιωμένοι δημιουργούν τη δική τους μικρή «περιουσία» από τις πωλήσεις των λαχείων σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τις πωλήσεις των λαχείων πηγαίνουν στις συμμετέχουσες πολιτείες, καθώς στηρίζουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων και υπηρεσιών που τα έχουν ανάγκη. Παραδείγματος χάριν, στη Μέριλαντ η λαχειοφόρος αγορά στηρίζει τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια, την εκπαίδευση και το περιβάλλον, ενώ στην Πενσυλβάνια τα έσοδα πωλήσεων των λαχείων καλύπτουν διάφορες υπηρεσίες ηλικιωμένων κατοίκων.

Υπάρχουν τέσσερις πολιτείες, το Κάνσας, η Βόρεια Ντακότα, η Ουάσινγκτον και η Λουϊζιάνα που αφιερώνουν τα χρήματα των πωλήσεων των λαχείων σε ανθρώπους εξαρτημένους στον τζόγο.

Αυτά είναι τα έσοδα που έλαβαν οι Πολιτείες της Αμερικής από τις κληρώσεις του Powerball:

  • Στο Ουϊσκόσιν, οι πωλήσεις του Powerball την περασμένη εβδομάδα ανήλθαν στα 21,7 εκατ. δολάρια, έναντι των 22,3 εκατ. δολαρίων που σημείωσε τον Αύγουστο του 2001.
  • Στο Μίσιγκαν, οι παίχτες του Powerball συνολικά αγόρασαν λαχεία ύψους 29,5 εκατ. δολαρίων για την κλήρωση του Σαββάτου, ενώ για την κλήρωση των 500 εκατ. δολαρίων, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των πωλήσεων άγγιξε τα 13 εκατ. δολάρια.
  • Το Κάνσας, είχε έσοδα 6,8 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις των λαχνών.
  • Το Μέριλαντ, έβγαλε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, περίπου 14 εκατ. δολάρια επιπλέον σε σχέση με την ίδια περίοδο της περασμένης χρονιάς από τις πωλήσεις των εισιτηρίων.
  • Στη Φλόριντα, οι πωλήσεις των λαχνών του Σαββάτου ανήλθαν στα 108 εκατ. δολάρια, περίπου δηλαδή το 1.500% περισσότερο από την κλήρωση του τζακπότ των 500 εκατ. δολαρίων.
  • Στην Οκλαχόμα, οι πωλήσεις του Powerball την περασμένη εβδομάδα έφτασαν τα 14 εκατ. δολάρια, ενώ στην προηγούμενη κλήρωση άγγιξαν τα 900.000 δολάρια.
  • Στο Κολοράντο, οι πωλήσεις των λαχείων του Powerball έφτασαν τα 1.3 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις στην Πολιτεία γενικότερα «σκαρφάλωσαν» τα 20 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η κάθε πολιτεία, στην οποία κατοικεί ο εκάστοτε νικητής, λαμβάνει και εκείνη ένα συμβολικό ποσό από τα κέρδη του Poweball. Ακόμη, οι έμποροι λιανικής πώλησης, οι οποίοι πωλούν λαχεία, μπορούν να καρπωθούν μέχρι και 1,5 δισ. δολάρια. Μάλιστα, στο Μέριλαντ οι προμηθευτές λιανικής πώλησης έβγαλαν περίπου 2,7 εκατ. δολάρια τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με εκπρόσωπο Λοταρίας και Τυχερών παιχνιδιών της Πολιτείας.

Και τα μινι μάρκετς επωφελούνται από τις πωλήσεις των λαχείων, καθώς λαμβάνουν το 5% των προμηθειών ή ένα λεπτό από ένα λαχείο δυο δολαρίων.