Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του «Βασιλιά της Ποπ»

Ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του «Βασιλιά της Ποπ»

Ούτε ο ίδιο ο Michael Jackson και η οικογένεια του δεν έχουν δει αυτές τις φωτογραφίες.

«Υπάρχουν πολλές εικόνες που δεν έχουν δημοσιευθεί επειδή είναι για μένα, (που είναι) κάτι προσωπικό , κάτι που συνδέομαι μαζί του» εξηγεί ο Alix Dejean στοTIME.

Ο φωτογράφος απ’ την Αϊτή, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης, ξεκίνησε να φωτογραφίζει την οικογένεια Τζάκσον στα μέσα της δεκαετίας του ’70, τότε που η «Τζακσονμανία» ήταν στο απόγειο και ο Michael Jackson ξεκινούσε τη σόλο καριέρα του.Ο Dejean , ο οποίος ήταν ήδη γνωστός για τα πορτραίτα που είχα κάνει στον Stevie Wonder και την Aretha Franklin, ανέπτυξε γρήγορα μια στενή σχέση με την οικογένεια Τζάκσον αμέσως μόλις τους σύστησε ο σκηνοθέτης του Jackson Five in Africa στη πρεμιέρα της ταινίας.

Εκείνη την εποχή η δισκογραφική είχε προσλάβει τον Dejean για να τραβάει τους διάσημους αλλά εκείνος ήθελε να απαθανατίσει «πραγματικές στιγμές» γεμάτες αληθινά συναισθήματα.

Ο Dejean ήταν πιο κοντά με τον Michael απ’ ότι με οποιοδήποτε άλλο απ’ τους Τζάκσονς, κάτι που του ‘δωσε την ευκαιρία να τραβήξει μοναδικές στιγμές του Βασιλιά της Ποπ.

«Είχα ένα μεγάλο θαυμασμό για τον Μάικλ.  Τον αγαπούσα», παραδέχεται. Ο Dejean έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 40 φωτογραφικές ανθολογίες με εικόνες του James Brown , της Aretha Franklin, του Barry White, του Elton John, του Al Sharpton και άλλους.

Το έργο του έχει γίνει ένα είδος «αρχείο της μαύρης ιστορίας στην Αμερική» λέει ο ίδιος και όχι άδικα.

Ας τις δούμε:

1/15