Ακυρώνεται η δημοπρασία του ιστορικού φωτόσπαθου του Λουκ Σκάιγουοκερ

Ακυρώνεται η δημοπρασία του ιστορικού φωτόσπαθου του Λουκ Σκάιγουοκερ

Ο οίκος δημοπρασιών ανέμενε η τιμή του αντικειμένου να ξεπεράσει τα 200.000 δολάρια.

Οίκος δημοπρασιών του Χόλυγουντ έβαλε «φρένο» στην πώληση ενός πρωτότυπου φωτόσπαθου που χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο «Πόλεμο των Άστρων» (1977) και στο σίκουελ «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» (1980), καθώς εγέρθηκαν ερωτήσεις σχετικά με την αυθεντικότητά του. Ο οίκος «Profiles in History» ανέμενε η τιμή του αντικειμένου να ξεπεράσει τα 200.000 δολάρια.

Το φωτόσπαθο είχε αρχικά περιγραφεί ως αυτό που είχε σχεδιαστεί ειδικά για τον πρωταγωνιστή των ταινιών, Μαρκ Χάμιλ, που υποδύθηκε τον Λουκ Σκάιγουοκερ. Ο διακοσμητής των σκηνικών, Ρότζερ Κρίστιαν, είχε παράσχει μια επιστολή αυθεντικότητας, η οποία θα συνόδευε την πώληση.

Ο ίδιος ο Χάμιλ είχε κάνει γνωστό μέσω ανάρτησης στο Twitter ότι υπάρχει πιθανότητα το φωτόσπαθο να μην είναι τόσο μοναδικό όσο η δημοπρασία αφήνει να εννοηθεί. «Προσέχετε. Δεν υπήρχε ΕΝΑ μόνο φωτόσπαθο που να χρησιμοποιούσα στις ταινίες, αλλά ΠΟΛΛΑ, τόσο για μένα όσο και για τους σωσίες μου», έγραψε ο δημοφιλής ηθοποιός. Το tweet του τελείωνε με το hashtag #BuyerBeware, δηλαδή «αγοραστή πρόσεχε».

Σε μια δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ο CEO του «Profiles in History», Τζο Μανταλένα, δήλωσε πως: «Υπό το φως αντικρουόμενων πληροφοριών σχετικά με την προέλευση του Φωτόσπαθου του Ρότζερ Κρίστιαν, ο οίκος «Profiles in History» αποφάσισε να αποσύρει το κομμάτι από αυτή την δημοπρασία μέχρι ο κ. Κρίστιαν να ξεκαθαρίσει τις αντιφάσεις που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας». Στο μεταξύ, ο Χάμιλ διασκεδάζει με την εν λόγω αντιπαράθεση, σημειώνοντας πως ούτε ο ίδιος δεν διαθέτει ένα φωτόσπαθο από την ταινία.  

Η συγκεκριμένη δημοπρασία περιέχει πάντως και πολλά ακόμη αντικείμενα από το σύμπαν των Star Wars. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένα γνήσιο κράνος Αυτοκρατορικών Στρατιωτιών από την ταινία Episode VI – Return of the Jedi ή ένα ζευγάρι χέρια από το ρομπότ C-3PO. Επιπλέον υπάρχει και ένα κράτος Stormtrooper το οποίο χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της της ταινίας Star Wars: The Force Awakens.

Σημειώνεται πως η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Δεκεμβρίου στο Λος Άντζελες.