Ακυρώνονται οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Ακυρώνονται οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει την παρέλαση για την 197η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ομογενών, στην 5 η Λεωφόρο του Μανχάτταν, στη Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018. Την παρέλαση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, η Εισαγγελέας της κομητείας του Nassau στο Λονγκ Αϊλαντ, Μαγδαληνή Σίγκα και ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Παντελής Μπούμπουρας, που ήταν οι τελετάρχες της παρέλασης. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ενώ και φέτος συμμετείχε άγημα Ευζώνων της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς. Μαζί με την ελληνοαμερικανική κοινότητα παρέλασαν ακόμη ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ, η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, και αξιωματούχοι της πόλης και της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Δευτέρα 23 Απριλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Προς τιμήν της εθνικής επετείου θα κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Ο συντονισμός κεντρικής διοίκησης και περιφερειακής αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος του κορωνοϊού απασχόλησε τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες.

«Στη διάρκεια κρίσεων ακούγαμε παντού “πού είναι το κράτος”. Τώρα δεν το έχουμε ακούσει και πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι μπορεί για να μην το ακούσουμε. Το κράτος είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να κάνουμε ο καθένας αυτό που του αναλογεί. Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να περάσουμε αυτή την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα», τόνισε ο πρωθυπουργός και ζήτησε να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και να υπάρχει πλήρης συντονισμός με τα αρμόδια υπουργεία.

Επίσης τονίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι όποιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται πάντα σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Στη διάρκεια τής σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης σε κάθε περιφέρεια και αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, αλλά προς τιμήν της εθνικής επετείου να κατατεθούν στεφάνια από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των τοπικών αρχών.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.