Ακυρώνονται πάνω από 300 πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας

Ακυρώνονται πάνω από 300 πτήσεις της Lufthansa λόγω απεργίας
Photo:

Απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας ξεκινούν αύριο τα πληρώματα καμπίνας της εταιρείας.

Το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, προκήρυξε απεργιακές κινητοποιήσεις διάρκειας μιας εβδομάδας, αρχής γενόμενης από την Παρασκευή, μετά τη κατάρρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της εταιρείας για τους μισθούς, τις συντάξεις και τους όρους εργασίας που διεξάγονταν.

«Η Παρασκευή θα είναι η πρώτη μέρα της εβδομάδας των απεργιακών κινητοποιήσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του συνδικάτου.

Η απεργία του σωματείου συνοδών και φροντιστών θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τις πτήσεις μικρών αποστάσεων της εταιρείας, εσωτερικές ως επί το πλείστον. Μόνο στη γραμμή Φρανκφούρτη-Ντίσελντορφ περίπου 37.500 επιβάτες πρόκειται να παραμείνουν καθηλωμένοι, όπως ανακοίνωσε η Lufthansa.

«Συνολικά 3.000 αεροπορικές συνδέσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα με 290 πτήσεις έχουν ακυρωθεί και σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται 15 υπερατλαντικές υπηρεσίες», διευκρίνισε η εταιρεία. Εκπρόσωπος του ομίλου Lufthansa (Lufthansa Group) δήλωσε στο BBC ότι θα ακυρωθούν περίπου το 10% των πτήσεων που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία έχει απολέσει εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ήδη φέτος κέρδη ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι το συνδικάτο UFO, που εκπροσωπεί 19.000 εργαζομένους, απέρριψε μια πρόταση που ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα του συνδικάτου για τους υφιστάμενους εργαζομένους, αλλά θα παρουσίασε ένα νέο σχέδιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Ένα από τα βασικά αιτήματα του συνδικάτου ήταν οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εργαζόμενοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση από την εταιρεία.

Παράλληλα η διοίκηση πραγματοποίησε συζητήσεις για τις συντάξεις με το συνδικάτο ver.di, που εκπροσωπεί 33.000 εργαζόμενους. Όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο, οι συζητήσεις έληξαν χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, ανακοινώνοντας πως ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Οι θυγατρικές του ομίλου της Lufthansa, οι Swiss, Austrian Airlines, Germanwings, Eurowings και Brussels Airlines δεν θα επηρεαστούν από την απεργία.