Άκης Τσοχατζόπουλος – Βίκυ Σταμάτη: Καλούνται να καταβάλουν 300.000 ευρώ στις τράπεζες

Άκης Τσοχατζόπουλος – Βίκυ Σταμάτη: Καλούνται να καταβάλουν 300.000 ευρώ στις τράπεζες
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη έχουν επιβιβαστεί σε αυτοκίνητο μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Κορυδαλλού, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. Ο πρώην υπουργός αποφυλακίστηκε μια εβδομάδα μετά την συγκέντρωση των 200.000 ευρώ της εγγύησης και άργησε λόγω νομικών κολλημάτων.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής, αφού δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν δάνεια, συνολικού ύψους 280.000 ευρώ.

Αντιμέτωποι με τις τράπεζες είναι πλέον ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, καθώς καλούνται να αποπληρώσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για δάνεια που είχαν λάβει πριν η ελληνική Δικαιοσύνη τους… χτυπήσει την πόρτα.

Ενώ το ζευγάρι δηλώνει «πανί με πανί» αδυνατώντας, όπως έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν οι συνήγοροί τους, να καταβάλουν ακόμα και τις χρηματικές εγγυήσεις που θα τους επέτρεπαν να βγουν από τη φυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες του News247, δύο δανειακές συμβάσεις, τις οποίες είχαν υπογράψει λίγο πριν αρχίσουν οι συλλήψεις για την υπόθεση του αποκαλούμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος», τους φέρνουν ξανά στις δικαστικές αίθουσες.

Κι αυτό γιατί το Πρωτοδικείο της Αθήνας έχει εκδώσει διαταγές πληρωμής, ζητώντας από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τη Βίκυ Σταμάτη να καταβάλουν ποσό που συνολικά σχεδόν αγγίζει τις 300.000 ευρώ.

Το Νοέμβριο του 2013, ένα μήνα μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου να καταδικάσει το ζευγάρι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, η τράπεζα προχώρησε τις διαδικασίες, καταφέρνοντας την έκδοση δύο διαταγών πληρωμής. Η πρώτη ανέρχεται στα 94.296 ευρώ και αφορά σε δανειακή σύμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ύψους 100.000 ευρώ, η οποία υπεγράφη το 2009 για να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη προσωπικών αναγκών.

Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο το Μονομελές Πρωτοδικείο διέταξε την καταβολή 197.243 ευρώ, εις ολόκληρον έκαστος, ευθυνόμενοι η μεν Βίκυ Σταμάτη ως πρωτοφειλέτρια, ο δε Άκης Τσοχατζόπουλος ως εγγυητής. Αιτία για αυτή τη διαταγή πληρωμής ήταν δάνειο που χορηγήθηκε, ύψους 180.000 ευρώ, το 2010 με την αιτιολογία ότι θα διατίθεται για την επισκευή ακινήτου.

Η πολυτελής ανακαίνιση

Υπενθυμίζεται ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που οδήγησαν στην καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου σε 19 χρόνια κάθειρξης και της Βίκυς Σταμάτη σε ποινή 8 ετών, ο πρώην υπουργός είχε «επενδύσει» ιδιαίτερα στην αγορά ακινήτων, με «ναυαρχίδα» το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όπως προέκυψε από αλληλογραφία με αρχιτέκτονα, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου είχε ξεκινήσει εργασίες ανακαίνισης σε αυτό το 2002, αν και οι καταδικασθέντες εξακολουθούν να ισχυρίζονται πως ενοικίασαν το συγκεκριμένο ακίνητο στα τέλη του 2006, ενώ περιήλθε στην κυριότητα της Βίκυς Σταμάτη μόλις το 2010.

Μάλιστα, τόσο από τις καταθέσεις στο δικαστήριο όσο και από έγγραφα, οι επισκευές ανακαίνισης χαρακτηρίστηκαν εκτός από χρονοβόρες, και πολυδάπανες, αφού στα 400 τ.μ. υπήρχε δωμάτιο μασάζ, ασανσέρ που έβγαζε στο σαλόνι, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, αλλά και άλλες πολυτελείς εγκαταστάσεις.

Το ζευγάρι πάντως, έχει ήδη κάνει την κίνησή του, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθούν οι ανακοπές που έχει καταθέσει, ζητώντας να ακυρωθούν οι διαταγές πληρωμών. Κατά πληροφορίες, κάνουν λόγο για ακυρότητα των διαταγών πληρωμής λόγω μη εκκαθαρισμένης απαίτησης, καθώς δεν προκύπτει από τα αποσπάσματα των εμπορικών βιβλίων της τράπεζας που προσκομίστηκαν, το σύνολο της οφειλής, ενώ χαρακτηρίζουν καταχρηστικούς και άκυρους τους όρους της δανειακής σύμβασης.

Πηγή: news247.gr