Ακόμα φλέγεται το «Euroferry Olympia» – Δυο εγκλωβισμένους διέσωσε η ΕΜΑΚ και έντεκα αγνοούνται

Ακόμα φλέγεται το «Euroferry Olympia» –  Δυο εγκλωβισμένους διέσωσε η ΕΜΑΚ και έντεκα αγνοούνται
Επιχείρηση κατάσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα στο E/Γ-O/Γ Euroferry Olympia, στη θαλάσσια περιοχή ΒΑ της νήσου Ερεικούσσας, Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ταυτοποίησης και καταμέτρησης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Euroferry Olympia", στο οποίο από τα μεσάνυχτα μαίνεται πυρκαγιά ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 277 άτομα ενώ 14 ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, φέρονται ως αγνοούμενοι. Ήδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων που εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από άνδρες της ΕΜΑΚ εντοπίστηκαν οι δύο αλλοδαποί οδηγοί που ήταν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του Ε/Γ-Ο/Γ «Euroferry Olympia», σημαίας Ιταλίας, που εξακολουθεί να φλέγεται στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.

Ελικόπτερο αναμένεται να επιχειρήσει τη διάσωση των δύο ατόμων πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου και τους οποίους αναμένεται να μεταφέρει στην Κέρκυρα.

Από την επιχείρηση στο πλοίο, τουλάχιστον 278 άτομα έχουν διασωθεί, ενώ στους 11 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες.

Η επιχείρηση εντοπισμού των 11 αγνοουμένων συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ