Ακόμη 210 θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά, 32.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19 στη Βρετανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Κατά 210 αυξήθηκαν οι θάνατοι στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το Reuters.

Συνολικά, 32.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από Covid-19 στη Βρετανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου  Υγείας.

Ποιους «χτυπάει» περισσότερο η πανδημία

Οι εργαζόμενοι χαμηλής ειδίκευσης, κυρίως οι άνδρες, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον νέο κορονοϊό στη Βρετανία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ξεκινήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Αυτοί οι εργαζόμενοι περιλαμβάνονται σε εκείνους που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι και που προτρέπονται στο εξής από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ξαναπάρουν τον δρόμο προς τη δουλειά αυτή την εβδομάδα, παρά τη διατήρηση των μέτρων περιορισμού στη Βρετανία.

Τα στοιχεία του Βρετανικού Γραφείου Στατιστικής (ONS) αναφέρονται σε 2.494 θανάτους ατόμων ηλικίας από 20 έως 64 ετών που καταγράφηκαν έως τις 20 Απριλίου στην Αγγλία και την Ουαλία.

«Οι άνδρες που ασκούν επαγγέλματα που απαιτούν τα λιγότερα προσόντα παρουσιάζουν το πιο υψηλό ποσοστό θνητότητας που συνδέεται με την Covid-19», σύμφωνα με το OMS, που αναφέρεται κυρίως στους φύλακες ή στους εργαζομένους στην οικοδομή. Το ποσοστό θνητότητας είναι 21,4 θάνατοι ανά 100.000 άνδρες. Ο μέσος όρος των θανάτων όλων των οικονομικά ενεργών ανδρών είναι κάτω από 10 θάνατοι ανά 100.000, σύμφωνα με το ONS, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 5,2 ανά 100.000.

«Οι άνδρες που εργάζονταν ως φύλακες (security) είχαν ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά» (45,7%), σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά. Οι οδηγοί ταξί ή λεωφορείων, οι μάγειροι και οι πλασιέ περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων επαγγελμάτων που κινδυνεύουν περισσότερο μεταξύ των ανδρών.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που εργάζονται ως νοσηλευτές κυρίως σε οίκους ευγηρίας έχουν επίσης «ένα ποσοστό θνητότητας σημαντικό αυξημένο», 23,4 και 9,6 ανά 100.000 αντίστοιχα, υπογραμμίζει το ONS.

Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο για τους εργαζόμενος στον τομέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δεν βρέθηκαν να έχουν μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων που συνδέονται με την Covid-19 σε σχέση με ανθρώπους της ίδιας ηλικίας και του ιδίου φύλου στον γενικό πληθυσμό.

Το ONS προειδοποίησε ωστόσο ότι δεν πρέπει να εξαχθούν βιαστικά συμπεράσματα καθώς τα στοιχεία δεν έχουν διορθωθεί ανάλογα με την εθνική προέλευση ή τον τόπο κατοικίας των ατόμων που απεβίωσαν.

Σύμφωνα με δύο βρετανικές έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές Μαΐου, οι μαύροι, οι Ασιάτες ή μέλη άλλων εθνικών μειονοτήτων που κατοικούν στη χώρα διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από τον νέο κορωνοϊό από ό,τι ο μέσος όρος.

Το ONS είχε διαπιστώσει επίσης προηγουμένως ότι ο ιός σκοτώνει δύο φορές παραπάνω στις υποβαθμισμένες συνοικίες της Αγγλίας.