«Ακονίζουν τα μαχαίρια» Τσίπρας και Μητσοτάκης για το θέμα της εγκληματικότητας

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρνουν στην Βουλή τα ζητήματα ασφαλείας με αφορμή και τα πρόσφατα περιστατικά. 

Στις 10.00 αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην Ολομέλεια της  Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα ασφάλειας.

Το στίγμα πάντως το έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, ο οποίος με συνέντευξή του τόνισε: «Στη σημερινή συζήτηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα της αντεγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να επικεντρωθεί στο γεγονός ότι αρκετοί κακοποιοί έχουν αποφυλακιστεί με βάση τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών. Ένας μάλιστα ήταν μέλος της σπείρας των Γεωργιανών, αλλά και για τη δράση του Ρουβίκωνα και την αστυνόμευση στα Εξάρχεια στρέφοντας τα πυρά του προσωπικά στον Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Τσίπρας προτίθεται, σύμφωνα με πηγές, να αποκρούσει τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας , κατηγορώντας τον αρχηγό της ότι υιοθετεί «ακροδεξιά ατζέντα».

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναφερθούν  οι υποθέσεις που αφορούν στις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη  Λεμπιδάκη, του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, την εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, αλλά και τη σύλληψη των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.