Ακούστε μουσική στον δρόμο με ασφάλεια

Ακούστε μουσική στον δρόμο με ασφάλεια

Γνωρίστε το app που σας επιτρέπει να περπατάτε με τα ακουστικά στα αυτιά σας, χωρίς να κινδυνεύετε να σας «χτυπήσει» αυτοκίνητο.

Αυτοί που θέλουν να ακούνε μουσική παντού είναι πολλοί. Όμως, χρειάζεται προσοχή, γιατί αποσπασμένος κανείς από τους εξωτερικούς θορύβους μπορεί να πάθει κάποιο ατύχημα. Για να μην αποβεί λοιπόν μοιραία η επόμενη «μουσική» σας βόλτα, υπάρχει μία νέα εφαρμογή ιδανική για την περίπτωσή σας.

Πρόκειται για το νέο επαναστατικό app Audio Aware της One Llama για Android smartphones, το οποίο «ενημερώνει» αυτούς που περπατούν στο δρόμο, φορώντας τα ακουστικά τους, για πιθανούς κινδύνους. Για την ακρίβεια, η εφαρμογή αυτή είναι σχεδιασμένη για να ειδοποιεί τους χρήστες για ήχους, όπως αυτός ενός αυτοκινήτου ή μίας σειρήνας.

Ο επιστήμονας του Ινστιτούτου Πληροφορικής στο Ιλινόις Ντέιβιντ Τσενγκ, ένας εκ των εμπνευστών, εξήγησε, μεταξύ άλλων, πώς λειτουργεί η εφαρμογή «Όταν για παράδειγμα εντοπίζεται ένας ήχος, όπως μία κόρνα αυτοκινήτου, το app θα ακυρώνει ό,τι ακούτε εκείνη τη στιγμή και θα θέτει σε λειτουργία μία ενισχυμένη εκδοχή του ήχου που ακούγεται, της κόρνας στην προκειμένη περίπτωση. Ίσως, μάλιστα, να χρησιμοποιεί μία πιο καρτουνίστικη βερσιόν, που θα είναι ευκολότερο να αναγνωριστεί ».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως η εφαρμογή αυτή μπορεί να αποδειχθεί εξίσου χρήσιμη σε ανθρώπους με προβλήματα βαρηκοΐας.

Διαβάστε ακόμη: Αυτόματα sms στην κοπέλα σας!