Ακραία διολίσθηση για το Bitcoin – Η μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο

Ακραία διολίσθηση για το Bitcoin – Η μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο
Golden Bitcoins. (Photo by CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP

Βουτιά σημειώνει το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, το Bitcoin, μετά τα ιστορικά υψηλά που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κατέγραφε πτώση -9%,  περίπου στα 54.000 δολ. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να «διορθώνει» έως και 18%.

Σημειώνεται πως η διολίσθηση του Bitcoin οφείλεται στις φήμες ότι οι αμερικανικές αρχές θα αρχίσουν έρευνες σχετικά με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η κεφαλαιοποίηση του Bitcoin αποτιμάται σε περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια μετά από αύξηση άνω του 800% τον τελευταίο χρόνο. Η αυξανόμενη γενική αποδοχή των κρυπτονομισμάτων ώθησε το ράλι του Bitcoin.

Tα altcoins

Όπως συμβαίνει συνήθως όταν υπάρχει  μεταβλητότητα στο Bitcoin, τα altcoins ακολουθούν.

To Ethereum οδήγησε αυτήν την δυσμενή τάση με απόκλιση από πάνω από 2.350 $ σε χαμηλό ημερήσια ημερήσια 1.950 δολ. Μετά από αυτό το χτύπημα 400 $, το ETH ανέκτησε επίσης έδαφος και πλησιάζει τα 2.200 δολ.

Η απόδοση των περισσότερων εναλλακτικών νομισμάτων ήταν κάπως ίδια. Το Binance Coin από 520 δολ. στα 440 $ πριν αναπηδήσει στα 470 δολ.

Σε 24ωρη βάση, έχουμε διψήφιες απώλειες σε: Ripple (-22%), Cardano (-17%), Polkadot (-17%), Uniswap (-17%), Litecoin (-21%), Chainlink (-17%), Dogecoin (-15%) , Bitcoin Cash (-25%) κ.λπ.