Αλ. Τσίπρας: «Καταφέραμε να ξαναγίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ανάκαμψης»

Αλ. Τσίπρας: «Καταφέραμε να ξαναγίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ανάκαμψης»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλάει σε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Κρήτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα της περιοδείας του, από το Χουδέτσι του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων.

Θετικά μηνύματα έστειλε από την Κρήτη, ο Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα της περιοδείας του, από το Χουδέτσι του Δήμου Αρχάνων Αστερουσίων.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στους δημοκρατικούς αγώνες της Κρήτης ενώ διευκρίνισε ότι όπως η Μεγαλόνησος στέλνει από το 1974 μηνύματα νίκης, έτσι και ο νότος της Ευρώπης θα στείλει το μήνυμα της αλλαγής: «Από εδώ, το Χουδέτσι απόψε λέμε ότι οι λαοί θα μιλήσουν, όπως στην Ισπανία που επικράτησε το κόκκινο και όχι το βαθύ μπλε ή το μαύρο. Ο νότος της Ευρώπης θα είναι ο μπροστάρης, όπως η Κρήτη είναι ο μπροστάρης των μεγάλων κατακτήσεων και μεγάλων δημοκρατικών αγώνων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας που αναφέρθηκε στο δίλλημα των εκλογών: «Το μεγάλο δίλλημα είναι ή να συνεχίσουμε στην ίδια σταθερή πορεία ή να αφήσουμε να μας κυβερνήσει η δυναστεία των off shore».

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Χουδέτσι αναφέρθηκε, στη μάχη όπως χαρακτήρισε των ευρωεκλογών και την άνοδο της ακροδεξιάς: « Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, διότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη υπάρχει το αυγό του φιδιού. Η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι και εμφανίζεται ως συστημική επιλογή» συμπληρώνοντας ότι αποτελεί κίνδυνο η λαϊκή συντηρητική δεξιά υιοθετώντας την ατζέντα της Ακροδεξιάς, να της δίνει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά.

«Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δύσκολος. Χρειάστηκε να κάνουμε συμβιβασμούς και θυσίες, αλλά καταφέραμε να βγούμε στο ξέφωτο, αφού μετά από 8 χρόνια, βγήκαμε από τα μνημόνια» είπε ο πρωθυπουργός, που σε ότι αφορά την πρόσκληση σε τηλεοπτική αναμέτρηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Από το πρώτο βράδυ που ζήτησα τηλεοπτική αναμέτρηση, ο κ. Μητσοτάκης σαν φουριάρικο κατσίκι πήδηξε δεξιά και αριστερά και προσπάθησε να πιαστεί από τα παντελόνια του Πολάκη και να κάνει πρόταση μομφής.

Δεν αναφέρομαι σε ζητήματα ήθους αλλά θέλω να πω ότι ουδείς σε αυτόν τον τόπο, κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος. Δεν θα το κάνει ο κ. Μητσοτάκης, ακόμη και αν έχει ισχυρά μιντιακά συστήματα να τον στηρίζουν. Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει ντιμπέιτ, εμείς θα κάνουμε ντιμπέιτ με το λαό. Θα μιλάμε με το λαό, δίπλα στο λαό».

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του ανέφερε ότι η Ν.Δ στερείται αφηγήματος και επιχειρημάτων ενώ διευκρίνισε: «Το όπλο μας είναι τα επιχειρήματα, η προσπάθεια μας και το ότι νικάμε στις ψυχές των ανθρώπων. ‘Άλλωστε δώσαμε κατάθεση ψυχής».

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη στήριξη στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ενώ θετικά σχόλια έκανε και για τον δήμαρχο Αρχάνων Αστερουσίων Μανώλη Κοκόσαλη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης στο Χουδέτσι, σύντομο χαιρετισμό απηύθηναν οι τέσσερις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατάγονται από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης και ο Ρος Ντέιλι που ξενάγησε τον Αλέξη Τσίπρα στο Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος».

Τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευαν κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ενώ η εκδήλωση, την οποία συντόνισε και παρουσίασε ο δημοσιογράφος Κώστας Βασιλάκης, μέλος της Κίνησης για την Προοδευτική Συμμαχία, έκλεισε με κρητική μουσική και χορό, στον οποίο συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.