Αλαλούμ στα διόδια. Πληρώνουν όσοι μετακινούνται για να ψηφίσουν

Αλαλούμ στα διόδια. Πληρώνουν όσοι μετακινούνται για να ψηφίσουν

Το υπουργείο Εσωτερικών με σχετική ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές κατά του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ακριβή υπόθεση καθίσταται για χιλιάδες πολίτες η άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους, καθώς όσοι χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους για να μεταβούν στο εκλογικό τους τμήμα, καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο των τσουχτερών -στις περισσότερες περιπτώσεις- διοδίων.

Με αφορμή σχετική καταγγελία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, το υπουργείο Εσωτερικών σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για το θέμα κατά του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι με έγγραφο που απέστειλε στις 29 Αυγούστου προς το εν λόγω υπουργείο αιτήθηκε τη διαμεσολάβηση του υπουργείου για να ισχύσει η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια, μέτρο που εφαρμόστηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα αλλά και σε προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες. Στο αίτημά του, ωστόσο, σημειώνει πως δεν έλαβε καμία απάντηση.

«Πριν λίγο επικοινώνησα με την υπηρεσιακή Πρωθυπουργό, την κα.Θάνου για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Είχε αποφασιστεί τα διόδια σήμερα να είναι κλειστά ώστε ο λαός μας που πληρώνει τόσα χαράτσια να μην επιβαρυνθεί περισσότερο όταν καλείται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ερχόμενος από τη Λιβαδειά, είδα ουρές στα διόδια. Η κα.Πρωθυπουργός αφού με ευχαρίστησε για την ενημέρωση, μου τόνισε ότι θα επιληφθεί του θέματος. Ο λαός μας δεν μπορεί ακόμη και σήμερα που πάει να ψηφίσει, να πληρώνει χαράτσια στους εθνικούς δρόμους, που έπρεπε να είναι λαϊκή περιουσία» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι στο υπουργείο Εσωτερικών ανέμεναν τη σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομίας την περασμένη Πέμπτη, καθώς είχαν την πληροφορία ότι οι εταιρείες διαχείρισης των διοδίων είχαν συμφωνήσει για την ελεύθερη διέλευση, με εξαίρεση αυτές που λειτουργούν την Ιόνια Οδό (Αντίρριο – Ιωάννινα) και τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Η τελευταία, ωστόσο, (Γέφυρα Α.Ε.) παρέχει έκπτωση στους ψηφοφόρους με κάρτα για διέλευση και επιστροφή εντός 10 ωρών με κόστος 13,50 ευρώ.