Άλαν Γκρίνσπαν: Η Ευρωζώνη «δεν περπατάει», θα διαλυθεί

Άλαν Γκρίνσπαν: Η Ευρωζώνη «δεν περπατάει», θα διαλυθεί

Τι προβλέπει ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Απαισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Άλαν Γκρίνσπαν, μιλώντας στο Bloomberg.

Όπως ανέφερε, η «Ευρωζώνη θα καταρρεύσει, όπως άλλωστε δείχνουν σημάδια σε πολλούς διαφορετικούς τομείς». Ο ίδιος χαρακτήρισε την ευρωζώνη ως μια ένωση που «δε δουλεύει» επειδή προσπαθεί να ενώσει διαφορετικές κουλτούρες και συμπεριφορές στον δρόμο για τον πληθωρισμό στη Νότια Ευρώπη και στη Βόρεια.
Ακόμη προανήγγειλε πως τα επιτόκια της Fed θα αρχίσουν πολύ σύντομα να αυξάνονται και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτά τα επίπεδα των επιτοκίων για πολύ καιρό ακόμη», δήλωσε και προσέθεσε: «πρέπει να αρχίσουν να κινούνται προς τα πάνω και όταν το κάνουν, μπορεί να κινηθούν προς τα πάνω και να μας ξαφνιάσουν με την ταχύτητα με την οποία μπορεί να γίνει».

Παράλληλα, σημείωσε πως «η αμερικανική οικονομία οδεύει προς μια περίοδο στασιμοπληθωρισμού» και εξήγησε: «τα πρώιμα στάδια έχουν αρχίσει και γίνονται εμφανή, με τα κόστη της εργασίας να αρχίσουν να ανεβαίνουν και την ανάπτυξη στην προσφορά χρήματος να αρχίζει να επιταχύνεται».