Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου (Blueground): «Η συνέργεια με την Tabas είναι μόνο η αρχή»

Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου (Blueground): «Η συνέργεια με την Tabas είναι μόνο η αρχή»
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η είδηση ότι η Blueground θα ηγηθεί επένδυσης 14 εκατομμυρίων δολαρίων στη Βραζιλιάνικη startup Tabas στέλνει το μήνυμα ότι μπαίνει δυναμικά στην αρένα και επιστρέφει για να διεκδικήσει μεγαλύτερα μερίδια αγοράς και να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη διεθνή της θέση.

Με αυτή την κίνηση η Blueground περνά πλέον στην αντίπερα όχθη και από θέση του επενδυτή ενσωματώνει στο εσωτερικό της μικρότερου μεγέθους καινοτόμες startups οι οποίες θα συμβάλλουν στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη και στην ενίσχυση της πελατειακής βάσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αυτή είναι η πρώτη επένδυση της Blueground σε μια άλλη εταιρεία και σηματοδοτεί την δυνατότητα και την πρόθεση να αναπτυχθούμε σε νέες αγορές με μη οργανικό τρόπο, δηλαδή μέσω επενδύσεων ή και εξαγορών σε άλλες εταιρίες. Ο κλάδος του PropTech αναπτύσσεται ραγδαία και οι δυνατότητες στη Λατινική Αμερική είναι τεράστιες. Αυτό το δεδομένο ήταν που προσέλκυσε την Blueground στην αγορά της Βραζιλίας. Είμαστε πλέον σε θέση να υποστηρίξουμε μία άλλη, πολλά υποσχόμενη startup, ενώ παράλληλα αποκτούμε έκθεση σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μέσα από έναν έμπειρο συνεργάτη. Υπάρχει μια φυσική συνέργεια μεταξύ της Blueground και της Tabas» λέει στο Fortune Greece ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground, Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, ο οποίος θα αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tabas αφού η Blueground ηγείται του επενδυτικού γύρου ενώ παράλληλα μοιράζεται τις γνώσεις της στον τομέα και την επεκτασιμότητα μαζί με την τεχνολογία για να υποστηρίζει την ανάπτυξη της Tabas.

Όσο για το αν εξετάζει αντίστοιχες τοποθετήσεις και σε άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις που παρουσιάζουν δυναμική και μελλοντικά θα καλύψουν σημαντικά κενά της αγοράς, ο κ. Χατζηελευθερίου δηλώνει ενθουσιασμένος με την ένταξη της Tabas στην οικογένεια της Blueground υπογραμμίζοντας πως το όραμα της εταιρείας είναι να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, όπου εκείνοι επιλέξουν να βρίσκονται.

«Η εταιρεία είναι ανοιχτή σε ευκαιρίες επένδυσης σε εταιρείες του κλάδου που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, και αυτή θα μπορούσε να είναι η πρώτη μόνο κίνηση από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Καθώς αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς, η Blueground παράλληλα με τις στρατηγικές επενδύσεις, θα ήταν ανοιχτή και στο ενδεχόμενο εξαγορών εταιρειών με υψηλές επιδόσεις και εξαιρετική διοίκηση».

Ερωτηθείς αναφορικά με το αν η εταιρεία του θα επιστρέψει δυναμικά στον κλάδο του τουρισμού από τον οποίο έκανε μια παύση λόγω της πανδημίας, ο κ. Χατζηελευεθερίου αναφέρει πως κάτι τέτοιο είναι θέμα χρόνου καθώς η παγκόσμια τουριστική βιομηχανία φαίνεται σταδιακά να ανακτά τα μερίδιά της.

«Έχοντας ζήσει με αρκετούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας για τόσο καιρό, η εταιρεία βλέπει έντονη την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν και να εξερευνήσουν τον κόσμο. Η Blueground και η Tabas δίνουν  στους πελάτες τους την ευελιξία, την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να το κάνουν, παρέχοντας τους επιλεγμένα διαμερίσματα υψηλής ποιότητας σε δημοφιλείς γειτονιές σε όλο τον κόσμο» λέει χαρακτηριστικά.