Αλέξανδρος Καραφυλλίδης: Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία καταφέρει να αυξήσει τους τζίρους της μέσα στην κρίση

Αλέξανδρος Καραφυλλίδης: Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία καταφέρει να αυξήσει τους τζίρους της μέσα στην κρίση

Η ομιλία διευθύνοντος συμβούλου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στο συνέδριο του Economist.

Σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό αλλά και κοινωνικό περιβάλλον ζούμε τα τελευταία χρόνια ανέφερε o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ολυμπιακή Ζυθοποιία Αλέξανδρος Καραφυλλίδης σε ομιλία του στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται σήμερα με θέμα “Resurrecting the Greek Economy”.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, μέλος του Ομίλου Carlsberg με κύκλο εργασιών άνω τον 150 εκατ. ευρώ, έχει καταφέρει να αυξήσει τους τζίρους της, να βελτιώσει την κερδοφορία της και ταυτόχρονα να δημιουργήσει καινούριες θέσεις εργασίας, χωρίς να μειώνει μισθούς αλλά να αυξήσει και ταυτόχρονα να ανταμείψει το προσωπικό της με μπόνους (bonus).

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Καραφυλλίδη αναδεικνύεται σε δυναμικό παίκτη στην ελληνική αγορά, με δύο εργοστασιακές μονάδες και εξαγωγές σε πάνω από 40 χώρες. “Είμαστε μια εταιρεία με ελληνικό DNA και διεθνές αποτύπωμα και μέσα στην τελευταία πενταετία σταθερά «αλλάζουμε τον χάρτη της μπύρας στην Ελλάδα» ” ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενώ πρόσθεσε ότι “υπάρχουν σαφώς και άλλα θετικά παραδείγματα εταιρειών που μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες έχουν καταφέρει πολλά”.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Καραφυλλίδη “είναι ώρα, εδώ και τώρα και η χώρα μας να ξαναγίνει ένα παγκόσμιο case study ήθους, ανθρωπισμού, καινοτόμου ανάπτυξης και δυναμικής απόδοσης, να καταστεί ένα πραγματικά επιτυχές παράδειγμα κράτους. Είναι πια ώρα να σταματήσουμε να δείχνουμε άλλους και να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και του έθνους μας. Είναι πια ώρα να αφήσουμε το παρελθόν και να περπατήσουμε αξιόπιστα προς το μέλλον. Ας διορθώσουμε τις δικές μας ατέλειες και αδυναμίες. Ας αξιοποιήσουμε τα δυνατά μας στοιχεία και να αφήσουμε πίσω την κριτική προς τους άλλους! Ας δημιουργήσουμε απτή στρατηγική αξία μέσα από καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στον τουρισμό, βιολογική γεωργία, κτηνοτροφία, ναυτιλία. We need to build our brand”.

Αναφερόμενος στον ρόλο του επιχειρείν, τόνισε ότι δεν είναι άλλος από το να δημιουργεί αξία στην εθνική οικονομία. “Αντί να δαιμονοποιούμε απρόσωπα τις κερδοφόρες επιχειρήσεις, ας συλλογιστούμε ότι η καρδιά αυτών των επιχειρήσεων είναι οι παραγωγικοί, Έλληνες και Ελληνίδες που ομαδικά αγωνίζονται να οικοδομήσουν ένα καλύτερο αύριο. Είναι άνθρωποι με υψηλή κατάρτιση, μεστή επαγγελματική εμπειρία και υψηλό επίπεδο ευθύνης” ανέφερε ο κ. Καραφυλλίδης.

Παράλληλα πρόσθεσε: “Οι κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις δεν είναι αντίπαλος της σημερινής κυβέρνησης, αλλά μαζί με τον λαό, ο πιο ισχυρός της σύμμαχος στην κοινή προσπάθεια για οικονομική ανάπτυξη και ανάκαμψη. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειαζόμαστε όμως ένα σταθερό περιβάλλον εμπιστοσύνης, μια χώρα με ένα ξεκάθαρο όραμα που να δημιουργεί προοπτική και αξία”.

Τέλος, από το βήμα του συνεδρίου του Economist ο Αλέξανδρος Καραφυλλίδης τόνισε: “Για να «αλλάξουμε» την Ευρώπη κάτι που έχουμε ακούσει έντονα αυτό τον καιρό από τον πρωθυπουργό μας, πρέπει να είμαστε μέρος της, πρέπει να είμαστε παρόντες εκεί στα κοινοβούλια, στις επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό. Να επιφέρουμε δημιουργικές και μακροχρόνιες αλλαγές με το παράδειγμα μας και εκ των έσω. Δώστε μας υποστήριξη και συνθήκες να κάνουμε την ελληνική οικονομία θεαματικό, παγκόσμιο παράδειγμα πλήρους αναδόμησης και συλλογικής ανάπτυξης για όλους”.