Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής: «Ανίκανη και βαθιά αντιδημοκρατική η κυβέρνηση»

Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής: «Ανίκανη και βαθιά αντιδημοκρατική η κυβέρνηση»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξης Τσίπρας μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζητείται σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με θέμα την κρίση ακρίβειας και την απουσία πολιτικής βούλησης εκ μέρους της κυβέρνησης να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ξεκίνησε η ομιλία του Αρχηγού της Αξιωματικής Aντιπολίτευσης.

Ανοίγει τα χαρτιά του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποκλοπών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γνωστοποιεί στο Σώμα τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε η ΑΔΑΕ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφερθεί κυρίως σε έξι πρόσωπα για τα οποία είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Αρχής Χρήστο Ράμμο να γίνει έλεγχος στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που ανήκουν.

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτήρισε «ανίκανη και βαθιά αντιδημοκρατική την κυβέρνηση», τονίζοντας ότι η ελληνική κοινωνία ζει τους τελευταίους έξι μήνες στη δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι οργάνωσε το δίκτυο των παρακολουθήσεων. Όπως είπε, το δίκτυο αυτό οργανώθηκε από τον πρωθυπουργό από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία.

Χαρακτήρισε, δε, τον πρωθυπουργό «εγκέφαλο και αρχηγό του εγκληματικού αυτού δικτύου», καταλογίζοντάς του αλαζονεία, καθώς και ότι «πίστευε ότι κανείς ποτέ δεν θα τον ελέγξει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: