Η Alibaba παραδίδει… τσάι απ’ τον ουρανό!

Η Alibaba παραδίδει… τσάι απ’ τον ουρανό!

Η κινέζικη εταιρεία «φλερτάρει» με την τεχνολογία των drones και προχωρά στις πρώτες εναέριες παραδόσεις.  

Η Alibaba ετοιμάζεται να θέσει νέα δεδομένα στον τρόπο παράδοσης των προϊόντων στους πελάτες της, βάζοντας στο μάτι την τεχνολογία των drones. Η ιδέα, βέβαια, ανήκει μάλλον στην Amazon, όμως η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος παραμένει ακόμα προσκολλημένη στο έδαφος.

Ο κινεζικός «κολοσσός» του διαδικτυακού εμπορίου ανακοίνωσε πως ξεκινά δοκιμές παράδοσης των παραγγελιών με την βοήθεια drones σε τρεις μεγάλες πόλεις της Κίνας  – το Πεκίνο, την Σαγκάη και την Καντώνα.

Στο πρώτο της πείραμα, 450 πελάτες της, μέσω της πλατφόρμας Taobao.com, θα παραλάβουν «εξ ουρανού» ένα πακέτο με τσάι τζίντζερ. Η νέα αυτή δυνατότητα αποτελεί μια συνεργασία της Alibaba με την εταιρεία κούριερ Shanghai YTO Express.

Πριν την πρώτη αυτή δοκιμή, τόσο η Alibaba όσο και η Amazon δεν θεωρούσαν πολύ πιθανή την επιτυχία μιας τέτοιας ιδέας. Και αυτό καθώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κίνα οι τοπικές αρχές φαίνονταν ανήσυχες για μια πιθανή αύξηση των δυνατοτήτων χρήσεις των drones και την εξάπλωσή τους πάνω από τους ουρανούς των πόλεών τους, μεταξύ άλλων και για λόγους ασφάλειας. Η πραγματοποίηση των πρώτων δοκιμών από την Alibaba δίνει, σαφώς, στην Κινεζική εταιρεία έναν άλλο «αέρα» στην «κούρσα» για τους πιο απίθανους τρόπους delivery.