Άλις Γουάλτον: Αυτή είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Άλις Γουάλτον: Αυτή είναι πλέον η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο

Μετά το θάνατο της Μπετανκούρ, η κληρονόμος της Walmart κατακτά την πρώτη θέση με τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο.

H κληρονόμος της Walmart είναι σήμερα η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Μετά το θάνατο της Γαλλίδας επικεφαλής της εταιρείας καλλυντικών L’Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, η Άλις Γουάλτον βρέθηκε από τη δεύτερη θέση της λίστας με τις πλουσιότερες γυναίκες στον πλανήτη στην πρώτη. Σημειώνεται ότι πριν τον θάνατό της, η Μπετανκούρ ήταν ο 15ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ η Γουάλτον η 19η.

Με περιουσία που αγγίζει τα 38,4 δισ. δολάρια, η Γουάλτον ανήκει σε μία από τις πλουσιότερες οικογένειες παγκοσμίως. Σε αντίθεση, όμως, με τους αδελφούς της, η 66χρονη Walton δεν ανέλαβε ποτέ ενεργό ρόλο στη λειτουργία της λιανικής αυτοκρατορίας που ξεκίνησε ο πατέρας της το 1962.

Αντί για τη Walmart, η ίδια προτίμησε την τέχνη. Σε ηλικία δέκα ετών είχε καταφέρει να μαζέψει χρήματα προκειμένου να αγοράσει ένα έργο του Πικάσο. «Η συλλογή μου έδινε πάντα μεγάλη χαρά και είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου», δήλωσε στο παρελθόν η Γουάλτον.

Ξεκίνησε να αγοράζει κομμάτια ακουαρέλας στη δεκαετία του ’70 και να κοσμεί τους τοίχους της. Από εκεί κι έπειτα ξεκίνησε να ασχολείται και να επενδύει σε πιο σοβαρά πρωτότυπα έργα, και ειδικά έργα από κλασικούς Αμερικανούς καλλιτέχνες. Η τεράστια προσωπική της συλλογή περιλαμβάνει τώρα κομμάτια από τους Andy Warhol, Norman Rockwell και Georgia O’Keefe, μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, το 2011 άνοιξε ένα μουσείο Crystal Bridges αξίας 50 εκατ. δολαρίων στο Αρκάνσας προκειμένου να φιλοξενήσει τη συλλογή της που ξεπερνά σε αξία τα 500 εκατ. δολάρια.

Πριν βυθιστεί στο χώρο της τέχνης, η Γουάλτον έκανε μια σύντομη καριέρα ως αναλυτής μετοχών και ίδρυσε μάλιστα τη δική της τράπεζα επενδύσεων τη Llama Company το 1988. Η εταιρεία έκλεισε περίπου 10 χρόνια αργότερα, αμέσως μετά τη σύλληψή της για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (όχι για πρώτη φορά).

Ακολουθείστε το Fortune Greece στο Instagram