Αλλαγή CEO και νέα χρηματοδότηση για το Foursquare

Αλλαγή CEO και νέα χρηματοδότηση για το Foursquare
Photo:

Ανώτερα στελέχη επισημαίνουν ότι οι αλλαγές «αντανακλούν την ωρίμανση» του Foursquare. 

Ο CEO και συνιδρυτής του Foursquare Dennis Crowley παραιτήθηκε απ’ τη θέση του αφήνοντας τα ηνία στον Jeff Glueck , τον γενικό διευθυντή της εταιρείας. Ο Crowley θα γίνει ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας, ενώ ο εμπορικός διευθυντής Steven Rosenblatt θα γίνει αντίστοιχα ο νέος πρόεδρος.

Επιπλέον, το Foursquare “σήκωσε” επιπλέον 45 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης, του οποίου ηγήθηκε η Union Square Ventures, με τη συμμετοχή της Morgan Stanley Alternative Investment Partners και των προηγούμενων επενδυτών DFJ Growth, Andreessen Horowitz και Spark Capital.

Οι υπεύθυνοι του Foursquare αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αξιολόγηση του γύρου. Νωρίτερες αξιολογήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση εκτίμησαν την εταιρεία στα 250 εκατομμύρια, αρκετά χαμηλότερα δηλαδή απ’ την προηγούμενη αποτίμηση των 650 εκατ. δολαρίων.

Το Foursquare προηγουμένως είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 120 εκατομμύρια δολάρια, και επιπλέον 41 εκατ. δολάρια για την αναχρηματοδότηση του χρέους της. Αυτή η εκτελεστική ανακατάταξη και η χρηματοδότηση σηματοδοτεί μια ακόμα «τρύπα» στο μοντέλο του Foursquare.

Ακόμα και όταν η εφαρμογή ήταν στην κορυφή το 2009, αρκετοί ήταν εκείνοι που διατηρούσαν μια επικριτική στάση που δεν μπόρεσαν να καταλάβουν αυτή την ανάγκη για « check-in » σε διάφορα μπαρ και εστιατόρια.

Να σημειωθεί πως το 2012 , ο συν- ιδρυτής του Crowley Naveen Selvadurai , αποχώρησε από την εταιρεία, ενώ πολύ σύντομα ξεκίνησαν φήμες για την εξαγορά της.

Το 2014 , η εταιρεία πήρε μια αμφιλεγόμενη απόφαση να χωριστεί σε δύο εφαρμογές : το Swarm όπου μπορούσαν οι χρήστες να κάνουν check – in και το Foursquare για κριτικές και συστάσεις εστιατορίων.