Αλλαγή πλεύσης από τον Τσίπρα: «Δεν θα πάμε σε Συμβούλιο Κορυφής για το ελληνικό πρόγραμμα»

Αλλαγή πλεύσης από τον Τσίπρα: «Δεν θα πάμε σε Συμβούλιο Κορυφής για το ελληνικό πρόγραμμα»
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένει να υποδεχθεί τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ (δεν εικονίζεται) στο Μέγαρο Μαξίμου, Τετάρτη 5 Απριλίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σε διαφορετικό μήκος κύματος οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έπειτα από όσα ειπώθηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Δεν θα πάμε σε Συμβούλιο Κορυφής για το ελληνικό πρόγραμμα, εκτίμησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στο δείπνο που του παραθέτει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ για το εάν θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος για το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας απάντησε «Νομίζω πως όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει ότι εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς στη συνεδρίαση του Eurogroup της Παρασκευής, τότε θα ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτης Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.

Αναφερόμενος στο στοίχημα που είχε βάλει με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ τον περασμένο Μάιο, ότι θα υπάρξει ανάπτυξη στον τουρισμό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «το στοίχημα το κέρδισε ο ελληνικός τουρισμός και κατ’ επέκταση η ελληνική οικονομία, και η Ελλάδα στο σύνολό της διότι ο τουρισμός την κράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και θα δώσει ώθηση στα χρόνια που έρχονται».