Αλλαγή σελίδας για την Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίηση

Αλλαγή σελίδας για την Eurobank μετά την ανακεφαλαιοποίηση

Σημαντικές αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων ετοιμάζει η τράπεζα.

Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης οδηγεί σε αλλαγή σελίδας και επιστροφή στην σταθερή και επαναλαμβανόμενη οργανική κερδοφορία για την Eurobank, ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Νικόλαος Καραμούζης, κλείνοντας την γενική συνέλευση της τράπεζας και απαντώντας σε ερωτήματα μετόχων.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Φωκίων Καραβίας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις επισήμανε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η τράπεζα θα ανακοινώσει δύο σημαντικές αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων με σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την βιώσιμη ανάπτυξη τους.

Γενικότερα, επισήμανε ότι η θέση της τράπεζας είναι να προσφέρει βιώσιμες λύσεις στους ιδιώτες πελάτες της που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα, με κοινωνική ευαισθησία. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει αυτοί ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις αυτοί που δεν αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις ενώ έχουν την δυνατότητα.

Έδωσε έμφαση στην επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις, ενώ επισήμανε την ανάγκη μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η ΕΚΤ σε συνεργασία με την κυβέρνηση να προχωρήσουν από το νέο έτος στην άρση των περιορισμών των capital controls.

Αναφορικά με την ανακεφαλαιοπόιηση της Eurobank η βασική ομάδα στρατηγικών μετόχων της Eurobank προσαυξήθηκε ήδη από χθες κατά 100 εκατ. ευρώ (από 353 εκατ. ευρώ αρχικά). Κατόπιν αυτού υπάρχει δυνατότητα για αύξηση κατά επιπλέον 131 εκατ. ευρώ έτσι ώστε μέχρι αύριο που θα κλείσει το βιβλίο προσφορών η συνολική συμμετοχή τους να ανέλθει στα 584 εκατ. ευρώ καλύπτοντας το 28,6% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ).

Το τελικό ποσό της ΑΜΚ ανέρχεται σε 2,039 δισ. ευρώ, κατόπιν της αναγνώρισης 83 εκατ. ευρώ από τον SSM στο πλαίσιο της δημιουργίας οργανικών εσόδων από το capital plan της τράπεζας.