Αλλάζει το τοπίο στις στοιχηματικές: Η William Hill εξαγοράζει την εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού 888

Αλλάζει το τοπίο στις στοιχηματικές: Η William Hill εξαγοράζει την εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού 888
Η συμφωνία δίνει εταιρική αξία 3 δισ. δολαρίων στις δραστηριότητες της William Hill εκτός ΗΠΑ. Στα 117 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει η αγορά online στοιχηματισμού το 2025.

Τις διεθνείς (πέραν των ΗΠΑ) δραστηριότητες της William Hill εξαγοράζει η εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού 888. Η συμφωνία δίνει εταιρική αξία 3 δισ. δολαρίων στις εξαγοραζόμενες μονάδες σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Στην πλευρά του πωλητή βρίσκεται ο κολοσσός στον χώρο των καζίνο Caesars Entertainment που εξαγόρασε την William Hill τον Απρίλιο και προχωρά στην πώληση για να μειώσει το χρέος της.

Η 888 θα αντλήσει χρέος περίπου 500 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Έχει ήδη 2,1 δισ. ρευστότητα που εξασφάλισε μέσω συμφωνίας με τις J.P. Morgan, Morgan Stanley και Mediobanca. Επιδιώκει να κεφαλαιοποίηση τη μεγάλη ζήτηση για διαδικτυακό στοιχηματισμό. Η εδρεύουσα στο Γιβραλτάρ εταιρεία είδε την αξία των μετοχών της να διπλασιάζονται την τελευταία χρονιά.

Η εξαγορά συνιστά επίσης και μια στροφή για την 888 καθώς αποκτά 1.400 πρακτορεία της William Hill στη Βρετανία, ενώ έως σήμερα λειτουργούσε αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Να σημειωθεί ότι η αγορά στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου αναμένεται να φτάσει τα 117 δισ. δολάρια το 2025 έναντι 74,5 δισ. φέτος.