Αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την επόμενη χρονιά

Αλλάζουν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την επόμενη χρονιά
Ï õöõðïõñãüò Áèëçôéóìïý Ãéþñãïò ÂáóéëåéÜäçò (Á) óõíïìéëåß ìå ôï ðñïåäñåßï ôçò ÅÐÏ óôç óõíÜíôçóç ðïõ åß÷å ìáæß ôïõò óôï õðïõñãåßï, ÄåõôÝñá 8 Áðñéëßïõ 2019. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Super League και υφυπουργός Αθλητισμού συμφώνησαν για τους νέους αριθμούς ομάδων στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία.

Το πρωτάθλημα της Super League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2019-20) θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων ομάδων. Προχωρά στη νομοθέτηση της σύστασης της Super League 2 με δώδεκα ομάδες από τη νέα σεζόν, o υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Η απόφαση για το που θα ανήκει η Super League 2 θα ληφθεί στο συμβούλιο της ΕΠΟ την Τρίτη (9/4).

Στη συνάντηση του Γιώργου Βασιλειάδη, με τον πρόεδρο της EΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, τον αντιπρόεδρο της Super League Χρήστο Δάρα, τον πρόεδρο της Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο επήλθε απόλυτη συμφωνία ως προς την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τη στιγμή που το υπογεγραμμένο συμβόλαιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τις επτά «άστεγες» ΠΑΕ στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος της Super League, μετά από μεσολάβηση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, έχει ισχύ για την επόμενη σεζόν, εφόσον τηρηθεί η συμφωνία για μείωση κατά δύο των ομάδων, οι φορείς του ποδοσφαίρου δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να συμφωνήσουν.

«Δεν αφήσαμε περιθώριο να αμφισβητηθεί οτιδήποτε,» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με την ολοκλήρωση της συνάντησης. «Από τη στιγμή που υπάρχει όρος για 14 ομάδες στη Super League της επόμενης σεζόν για να ισχύσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις 7 “άστεγες” ΠΑΕ… συμφωνήσαμε,» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Super League Χρήστος Δάρας.

«Είναι μία γενναία επιχορήγηση τα τηλεοπτικά, αλλά το επαγγελματικό πρωτάθλημα πρέπει να αποδείξει ότι τη δικαιούται αναβαθμίζοντας το προϊόν του,» επισήμανε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος αναφερόμενος στα ποσά των 800 χιλιάδων ευρώ που έχει λαμβάνειν κάθε ομάδα που θα ανέβει από τη Football League στη Super League 2 τον πρώτο χρόνο και 1 εκατομμύριο ευρώ έκαστη τον δεύτερο χρόνο.

«Ευχαριστούμε τον Γιώργο Βασιλειάδη που είναι δίπλα μας αυτά τα τρία χρόνια και την ΕΠΟ! Τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα!» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Παρόντες στη σύσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ήταν επίσης ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Νίκος Βακάλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Παναγιώτης Δημητρίου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηπείρου, Κωνσταντίνος Βρακάς.

Η σύσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ, της Super League και της Football League συνεχίστηκε με θέματα συζήτησης το προπονητικό κέντρο της εθνικής ομάδας, τη συνδιοργάνωση του EURO και της συνάντησης με τις υπόλοιπες συνδιοργανώτριες χώρες που θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στο τέλος αυτής της εβδομάδας. «Ο τελικός του Κυπέλλου δεν είναι μέσα στην ατζέντα αυτής της συνάντησης. Όταν προκύψει το ζευγάρι του τελικού, εμείς και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κυρίως, θα πρέπει να έχουν ένα αναπτυξιακό σχέδιο για το πώς θα προχωρήσουν,» ξεκαθάρισε με δήλωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού.