Allianz Ελλάδος: Με συνέπεια απέναντι στον πελάτη

Allianz Ελλάδος: Με συνέπεια απέναντι στον πελάτη

Με ισχυρή ταυτότητα και τον πελάτη στον πυρήνα της στρατηγικής της, συνεχίζει την πορεία ανάπτυξης.

H Αllianz Ελλάδος συνεχίζει τη σταθερή πορεία ανάπτυξης, με κύριο στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά σε ταυτόχρονη εναρμόνιση με τo πλαίσιo της Φερεγγυότητας ΙΙ, τη σύγχρονη εξυπηρέτηση των πελατών της, την ποιοτική εξέλιξη των συνεργατών της και την άριστη επίδοση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Φερεγγυότητα ΙΙ
Η Allianz Ελλάδος είναι σε θέση να ανταποκριθεί με απόλυτη επάρκεια στις απαιτήσεις του πλαισίου Φερεγγυότητας ΙΙ, καθώς διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, τα υγιή οικονομικά μεγέθη αλλά και τη στήριξη ενός κορυφαίου ασφαλιστικού Ομίλου.

Σε ό,τι αφορά στη διασφάλιση της κεφαλαιακής επάρκειας, η εταιρεία εφαρμόζει πλήρως το πλαίσιο Φερεγγυότητας ΙΙ, διατηρώντας παράλληλα και ένα εσωτερικό πρότυπο κεφαλαιακών απαιτήσεων. Ταυτόχρονα, πέρα από τις ποσοτικές απαιτήσεις, έχει θέσει σε εφαρμογή μια ολοκληρωμένη πολιτική εταιρικής διακυβέρνησης, εστιάζοντας ιδιαίτερα στην κανονιστική συμμόρφωση. Έχοντας θέσει εδώ και αρκετό καιρό αυτές τις βάσεις, μπορεί να είναι συνεπής απέναντι στους πελάτες αλλά και τους μετόχους της και, πλέον, προχωρά με στόχο τη συνέχιση της υγιούς και κερδοφόρας ανάπτυξής της, επενδύοντας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ανταγωνιστικών λύσεων.

Πελατοκεντρικότητα
Στην Allianz ο πελάτης συνεχίζει να βρίσκεται στο κέντρο της στρατηγικής της. Στόχος της είναι να στηρίζει τους ανθρώπους με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και να τους ενθαρρύνει να αναπτυχθούν. Επιθυμεί να γίνει ο καταλύτης στην εξέλιξή τους σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και όχι απλώς να τους παρέχει προστασία. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για να συμβάλει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, επενδύει στη δημιουργία προϊόντων που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις δυνατότητες διαφορετικών κοινών. Παράλληλα, δίνει μεγάλη έμφαση και στην εξυπηρέτηση των πελατών της, με υπηρεσίες όπως το Text2Pay, για να εξοφλήσουν το ασφαλιστήριό τους απλά και γρήγορα μέσω SMS, ή το My Allianz, την ψηφιακή πλατφόρμα για τους πελάτες αυτοκινήτου, μέσω της οποίας μπορούν όχι μόνο να εξοφλήσουν το συμβόλαιό τους αλλά και να έχουν πρόσβαση στα συμβόλαια και τις αποζημιώσεις τους.

Στήριξη Συνεργατών
Φυσικά, η υποστήριξη του δικτύου πωλήσεων βρίσκεται πάντα ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της Allianz Ελλάδος. Μέσω της συνεχούς εκπαίδευσης αλλά και του σχεδιασμού ψηφιακών εργαλείων, όπως η εφαρμογή τιμολόγησης Allianz on the Go και η πλατφόρμα διαχείρισης του χαρτοφυλακίου τους, τους βοηθά να παρέχουν ταχύτερες, φιλικότερες και πιο στοχευμένες υπηρεσίες στους πελάτες τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνολική εταιρική της εικόνα.

Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη της εταιρείας αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό της. Για το λόγο αυτό, φροντίζει για τη συμμετοχή των εργαζομένων της σε εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποκτώντας γνώσεις και βελτιώνοντας διαρκώς τις δεξιότητές τους. Ταυτόχρονα, στηρίζει την ισορροπημένη διαχείριση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων της, με δράσεις όπως η δημιουργία της ομάδας Αllianz Running Team, που προάγουν τον αθλητισμό και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

 

Special Advertising Section