Allianz: Οι κίνδυνοι που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως

Allianz: Οι κίνδυνοι που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα και παγκοσμίως


Τι δείχνει το ετήσιο βαρόμετρο της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η αλλαγή της νομοθεσίας και του κανονιστικού πλαισίου παραμένουν οι βασικοί κίνδυνοι για τις ελληνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ετήσιο βαρόμετρο της Allianz. Ο όρος αυτός δεν περιορίζεται σε αλλαγές της εθνικής νομοθεσίας, αλλά αναφέρεται όπως εξηγεί η Allianz σε ανατροπές που φέρνουν στο πλαίσιο οι εμπορικοί πόλεμοι, δασμοί, κυρώσεις, το Brexit ή και ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα κυβερνοσυμβάντα και η διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας απειλούν τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Στους κινδύνους ακολουθούν στη δεύτερη θέση για την Ελλάδα οι εξελίξεις στις αγορές (είσοδος νέων παιχτών, στασιμότητα στην αγορά, θέματα ανταγωνισμού).

Η πυρκαγιά-έκρηξη που το 2018 είχε αναδειχθεί ως ο δεύτερος πιο σημαντικός κίνδυνος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, βρέθηκε φέτος στην 3η θέση της κατάταξης.

Σημειώνεται ότι η φετινή 8η ετήσια έρευνα για τους κορυφαίους επιχειρηματικούς κινδύνους σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών με 2.415 εμπειρογνώμονες από 86 χώρες.

Από αυτήν προκύπτει ότι τα σενάρια διακοπής της επιχειρηματικής δραστηριότητας γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα με αυξανόμενο κόστος, ενώ τα κυβερνοσυμβάντα αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο, ξεπερνώντας την πυρκαγιά και τις φυσικές καταστροφές.

Δείτε αναλυτικά τη μελέτη ΕΔΩ