Άλμα κερδών και εσόδων για την BNP Paribas

H μετοχή της γαλλικής τράπεζας έχει ενισχυθεί κατά 21% τους τελευταίους 12 μήνες.

Το άλμα 63% των εσόδων από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και η δυναμική ανάκαμψη των εσόδων από συναλλαγές εμπορευμάτων και συναλλάγματος έδωσαν ώθηση στα αποτελέσματα της BNP Paribas, με την κερδοφορία του γαλλικού τραπεζικού ομίλου να συμβαδίζει με τα κέρδη ορισμένων από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street.

Tα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων ανήλθαν στα 820 εκατ. ευρώ (905 εκατ. δολάρια)  κατά του τρεις τελευταίους μήνες του 2019, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο σε σύγκριση με τα υποτονικά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς αν και σε επίπεδα κατώτερα του ενός δισ. δολαρίων του τρίτου τριμήνου. Τα αποτελέσματα δίνουν προβάδισμα στην ΒΝΡ Paribas έναντι ανταγωνιστών της στην Ευρώπη όπως η Deutsche Bank και UBS Group και κινούνται σε επίπεδα αντίστοιχα με την κερδοφορία τραπεζών της Wall Street, όπως η Goldman Sachs Group.

Τα συνολικά έσοδα ήταν αυξημένα 11,5% στο τρίμηνο, στα 11,3 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις. Τα καθερά κέρδη της ΒΝΡ Paribas ανήλθαν στο 1,85 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,6% αν και οριακά υψηλότερα των προσδοκιών. Σύμφωνα με το CNBC, οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα φτάσουν το 1,73 δισ. ευρώ. Τα έσοδα ανήλθαν σε 11,3 δισ. ευρώ από 10,2 δισ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

«Με καθαρά κέρδη 8,2 δισ. ευρώ, η BNP Paribas κατάφερε να έχει μία πολύ καλή επίδοση το 2019», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jean-Laurent Bonnafé.

H μετοχή της γαλλικής τράπεζας έχει ενισχυθεί κατά 21% τους τελευταίους 12 μήνες.