Άλμα πωλήσεων για την Amazon στα 88,91 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο

Άλμα πωλήσεων για την Amazon στα 88,91 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο
epa07415478 (FILE) - A view of the logo on the new Amazon logistic and distribution center in Werne, Germany, 07 November 2017 (reissued 05 March 2019). A German court on 05 March 2018 upheld Amazon's ban of customer reviews to third-party sellers on the German site in return for compensation. EPA/FRIEDEMANN VOGEL *** Local Caption *** 54601701 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε πωλήσεις 88,91 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 63,4 δισ. δολάρια.

Η Amazon.com Inc ανακοίνωσε χθες τα μεγαλύτερα κέρδη της, στην 26χρονη ιστορία της, καθώς οι διαδικτυακές πωλήσεις της, αλλά και η δράση της για την υποστήριξη εξωτερικών εμπόρων συνεργατών της, αυξήθηκαν στην διάρκεια της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Οι τιμές των μετοχών της Amazon, που είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση διαδικτυακού εμπορίου παγκοσμίως, αυξήθηκαν κατά 5%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Καθώς οι ανταγωνιστές της έκλειναν τα καταστήματά τους, κατά την έξαρση εξάπλωσης της πανδημίας, εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, η Amazon προχώρησε στις προσλήψεις 175.000 υπαλλήλων, κατά τους πρόσφατους μήνες, ενώ είδε τη ζήτηση για τις υπηρεσίες της, να εκτοξεύεται.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της κατέγραψαν ετήσια αύξηση 40% στα 88,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις της Amazon το δεύτερο τρίμηνο εκτινάχτηκαν το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέγραψε πωλήσεις 88,91 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο από 63,4 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο των πωλήσεων στα 81,5 δισ. δολάρια.

Η Amazon εκτιμούσε ότι ενδεχόμενα θα έχανε χρήματα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, καθώς ανέμενε να ξοδέψει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια για προστατευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό της, αλλά και για άλλες δαπάνες που σχετίζονται με την COVID-19.

Η εταιρεία προχώρησε στις δαπάνες αυτές καταγράφοντας κέρδη 5,2 δισεκατομμυρίων, ενώ διπλασίασε τα καθαρά της κέρδη, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.