Αλμπαϊράκ: Η Τουρκία έχει γυρίσει σελίδα στον πληθωρισμό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ, η ανοδική τάση του πληθωρισμού θα αντιστραφεί μετά τον Οκτώβριο, φέρνοντας τον πληθωρισμό πιο κοντά στους στόχους.

«Έχουμε αφήσει τα χειρότερα πίσω μας», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σε συνέντευξή του στο NTV, λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Σεπτεμβρίου, ο οποίος «κάλπασε» στο σχεδόν 25%.

Οπως αναφέρει η Hurriyet, κατά τον ίδιο, «ο Σεπτέμβριος ήταν ο χειρότερος μήνας για τις προσδοκίες του πληθωρισμού», ενώ η ανοδική τάση θα αντιστραφεί μετά τον Οκτώβριο, φέρνοντας τον πληθωρισμό πιο κοντά στους στόχους της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας που ανακοινώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, ο στόχος για τον φετινό πληθωρισμό είναι στο 20,8%, στο 15,9% για το 2019, στο 9,8% για το 2020 και στο 6% για το 2021.

Ο κ. Αλμπαϊράκ, στη συνέντευξή του στο NTV, δήλωσε επίσης πως η Τουρκία έχει αποκρούσει κερδοσκοπικές επιθέσεις που έγιναν μέσω των επιτοκίων και των ζητημάτων ρευστότητας στον τραπεζικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος γνωστοποίησε χθες πως η Τουρκία θα λάβει μέτρα για τη μείωση του πληθωρισμού και πως οι σχετικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα Πέμπτη.

Σχετικά άρθρα