ΑΛΟΥΜΥΛ: Αύξηση ενοποιημένου όγκου πωλήσεων, κερδών και EBITDA στο πρώτο εξάμηνο του 2019

ΑΛΟΥΜΥΛ: Αύξηση ενοποιημένου όγκου πωλήσεων, κερδών και EBITDA στο πρώτο εξάμηνο του 2019
Παρά τις συνεχιζόμενες εξωγενείς προκλήσεις, ο όμιλος εξακολουθεί και αναπτύσσεται με επιτυχία, τόνισε ο Γ. Μυλωνάς.

Αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4% κατέγραψε η «ΑΛΟΥΜΥΛ ΑΕ», το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε:

– Αύξηση στα μικτά κέρδη κατά 11%.

– Αύξηση στα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά 48% και αύξηση στα κέρδη μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά 330%.

– Αύξηση του EBITDA από συνεχιζόμενες δραστηριότητες κατά 16%.

Όμιλος

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση του όγκου πωλήσεων δεν αποτυπώνεται απόλυτα στις αξίες πώλησης, λόγω της πτώσης των τιμών της πρώτης ύλης στις διεθνείς αγορές. Η αύξηση του μικτού περιθωρίου οδήγησε στη βελτίωση της κερδοφορίας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με αποτέλεσμα την ενίσχυση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, το μικτό περιθώριο αυξήθηκε κατά 11% και ανήλθε στα 29,1 εκατ. ευρώ, έναντι 26,3 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, ενώ τα συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 11,4 εκατ. ευρώ, έναντι 9,8 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 16,2%. Το πρώτο εξάμηνο του 2019, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 3,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,1 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 48,1%. Αντίστοιχα, κέρδη εμφάνισαν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, έναντι 0,5 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 329,7%.

Εταιρεία

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, το μικτό περιθώριο μειώθηκε κατά 3,6%, ανερχόμενο στα 11,3 εκατ. ευρώ, έναντι 11,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 0,5 εκατ. ευρώ, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένα κατά 75,7%, λόγω των αυξημένων δαπανών που οφείλονται στο κόστος των διαπραγματεύσεων με τις πιστώτριες τράπεζες.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφάνισαν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αξίας 0,1 εκατ. ευρώ, έναντι 1,4 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, μειωμένα κατά 96%.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΑΛΟΥΜΥΛ, Γεώργιος Α. Μυλωνάς, δήλωσε: «Το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν ακόμα μία επιτυχημένη περίοδος στη σταθερή πορεία ανάκαμψης των τελευταίων ετών. Παρά τις συνεχιζόμενες εξωγενείς προκλήσεις, ο όμιλος εξακολουθεί και αναπτύσσεται με επιτυχία, υλοποιώντας το στρατηγικό του σχεδιασμό. Δημιουργήσαμε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας, βελτιώνοντας τόσο την οργανωτική, όσο και τη διοικητική μας δομή, προκειμένου να υποστηρίξουμε την ανάπτυξή μας.

Εξίσου σημαντική εξέλιξη, πέραν των βελτιωμένων οικονομικών στοιχείων, αποτελεί το γεγονός ότι έχει επέλθει προφορική συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες αναφορικά με την αναδιάρθρωση του συνολικού δανεισμού της εταιρείας. Έτσι, έχει ήδη παραταθεί, μέχρι τις 12.10.2019, το standstill agreement, ενώ επίκειται περαιτέρω παράτασή του μέχρι τις 12.12.2019, οπότε και εκτιμούμε ότι θα έχει λυθεί οριστικά το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Παραμένουμε πιστοί στο στόχο της δημιουργίας περαιτέρω αξίας για τους μετόχους και τους εργαζόμενους του ομίλου μας».