Alpha Bank: 82 εκατ. στα ταμεία από πώληση θυγατρικής

Alpha Bank: 82 εκατ. στα ταμεία από πώληση θυγατρικής

Πώληση από την Alpha Bank της θυγατρικής JSC Astra Bank Ukraine έναντι 82 εκατ. ευρώ.

Σε κίνηση αποχώρησης από μια δευτερεύουσα αγορά προχώρησε η διοίκηση της Alpha Bank.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, υπεγράφει στις 18 Ιουλίου, σύμβαση πώλησης του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της JSC Astra Bank Ukraine στον ουκρανικό όμιλο Delta Bank. Η πώληση θα πραγματοποιηθεί έναντι τιμήματος 82 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή θα είναι ουδέτερη κεφαλαιακά για την Alpha Bank.

H συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δ’ τριμήνου του 2013 και τελεί υπό την αίρεση λήψεως των οικείων κανονιστικών εγκρίσεων.

Η διοίκηση της τράπεζας, μετά και τη πετυχημένη ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης , στοχεύει να ενισχύσει τη παρουσία της στις στρατηγικές αγορές της. Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, η Alpha Bank διαθέτει δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τάξης του 14,4% και τα κύρια βασικά ίδια κεφάλαια της διαμορφώνονται σε 7,9 δισ. ευρώ.

Η κίνηση αυτή υπάγεται στις πυρετώδεις προετοιμασίες των διοικήσεων των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank), έτσι ώστε μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουν συμφωνήσει με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές για τα τελικά επιχειρησιακά σχέδια.

Αυτά περιλαμβάνουν και την πώληση τραπεζικών αλλά και μη τραπεζικών δραστηριοτήτων, με τις τράπεζες να σκοπεύουν πάντως να διατηρήσουν τον βασικό κορμό των θυγατρικών τους στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.