Alpha Bank: «Θα διασφαλίσουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία»

Alpha Bank: «Θα διασφαλίσουμε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία»

Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακή βάση είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ράπανος.

Με τους εταίρους μας θα διασφαλίσουμε για την ελληνική οικονομία θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης για το 2015 έστω και μικρότερους απ΄ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ανέφερε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας.

Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφαλαιακή βάση είπε ο κ. Ράπανος επισημαίνοντας όμως ότι στο θέμα της ρευστότητας δέχονται πιέσεις λόγω των εκροών και της αδυναμίας πρόσβασης στις διεθνείς αγορές. Γεγονός που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας. Η άρση της αβεβαιότητας θα αποτελέσει σημείο καμπής στην προσπάθεια της χρηματοδότησης της οικονομίας μας.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Δημήτρης Μαντζούνης τόνισε ότι η συμφωνία με τους εταίρους μας είναι απαραίτητη προκειμένου να ξεκινήσει ο επαναπατρισμός των καταθέσεων που έχουν φύγει από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων. Η απομάκρυνση της αβεβαιότητας είναι ζήτημα μείζονος σημασίας και απόλυτης προτεραιότητας για την ελληνική οικονομία, μετά την επίλυση του ελληνικού προβλήματος η Ελλάδα θα είναι έτοιμη θα επωφεληθεί απ΄όλα τα θετικά που θα προκύψουν από την επανάκαμψή της, πρόσθεσε ο κ. Μαντζούνης.