Alpha Trust: Στα 0,92 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2014

Alpha Trust: Στα 0,92 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το 2014

Η διεύρυνση των πηγών εσόδων αύξησε τον κύκλο εργασιών της εταιρείας για τη προηγούμενη χρονιά. 

Σε 0,92 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους της εταιρείας Alpha Trust, την οικονομική χρήση 2014, έναντι ζημιών 0,06 εκατ. ευρώ κατά το 2013.

Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα μεγέθη, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 6,60 εκατ. ευρώ έναντι 6,48 εκατ. ευρώ, κατά το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση σε ποσοστό 1,8%, κυρίως, λόγω διεύρυνσης των πηγών εσόδων.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων του ομίλου έφτασαν τα 1,65 εκατ. ευρώ έναντι 3,67 εκατ. ευρώ, το 2013, στα οποία περιλαμβανόταν ποσό 2,08 εκατ. ευρώ από την πώληση των δραστηριοτήτων της αγγλικής θυγατρικής εταιρείας έναντι 0,38 εκατ. ευρώ, το 2014.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία, στο πλαίσιο διεύρυνσης του σκοπού της και την αλλαγή της επωνυμίας σε «Alpha Trust Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων», προχώρησε, παράλληλα, σε εσωτερική αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με τις νέες διοικητικές αλλαγές, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Κρις Αίσωπο, ανώτατο στέλεχος της Alpha Trust από το 2001 και με επαγγελματική εμπειρία 20 ετών στη διαχείριση κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι ο Φαίδων Ταμβακάκης παραμένει στη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου της εταιρείας, με ευθύνη στην ανάπτυξη εργασιών και διαχείριση χαρτοφυλακίων.

Απόφαση για το ύψος της διανομής μερίσματος θα ληφθεί εντός των προσεχών μηνών και προ της γενικής συνελεύσεως.