Αlvarez & Μarsal: Επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα με την πρόσληψη δυο Senior Directors

Αlvarez & Μarsal: Επεκτείνει την παρουσία της στην Ελλάδα με την πρόσληψη δυο Senior Directors

Η κίνηση εντάσσεται στo πλαίσιo της συνεχούς ανάπτυξης της A&M στην Ευρώπη και της δέσμευσής της για δημιουργία αξίας στους πελάτες της στην Ελλάδα.

Η Alvarez & Marsal (A&M), κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διεθνώς, ανακοινώνει την πρόσληψη δυο Senior Directors στο γραφείο της Αθήνας.

Ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου θα ενταχθεί στη δραστηριότητα της Αναδιάρθρωσης Εταιριών και ο Κωνσταντίνος Γεωργιάκος στη δραστηριότητα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Real Estate. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ανάπτυξης της A&M στην Ευρώπη και της δέσμευσής της για δημιουργία αξίας για τους πελάτες της στην Ελλάδα.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας έχοντας αναλάβει υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στη βιομηχανία και στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Πριν την ένταξη του στην Α&Μ εργάστηκε στον Όμιλο των Ελληνικών Πετρελαίων, όπου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο διυλιστήριο στα Σκόπια, Διευθυντής των Διεθνών Δραστηριοτήτων και Ανώτερος Διευθυντής της δραστηριότητας των Πετροχημικών. Προηγουμένως είχε διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου Μαΐλλη και της Air Liquide Hellas. Ο κύριος Παπακωνσταντίνου έχει επίσης εργαστεί στο τμήμα του Corporate Finance της PwC για περίπου 10 έτη.

Ο κύριος Γεωργιάκος διαθέτει περίπου 18 χρόνια εμπειρίας στην αγορά του Real Estate, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία σημαντικό αριθμό συναλλαγών στην Ελλάδα και διεθνώς. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Α&Μ, ο κύριος Γεωργιάκος διετέλεσε Διευθυντής Επενδύσεων και Structured Finance στην Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

Κατείχε επίσης τη θέση του Επικεφαλής Real Estate Structured Finance για την Eurobank Ergasias S.A. για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και υπήρξε επίσης μέλος της ομάδας του European Real Estate Finance (CMBS) της Credit Suisse στο Ηνωμένο Βασίλειο. Προηγουμένως, ο κ. Γεωργιάκος είχε διατελέσει Σύμβουλος για την BlackHeath Financial LCC και για την Fieldstone Advisors LCC όπου ήταν υπεύθυνος για μεγάλα & σύνθετα έργα real estate στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Peter Briggs, επικεφαλής παγκοσμίως των δραστηριοτήτων της A&M για την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στον Χρηματοοικονομικό Κλάδο (FIAS), δήλωσε:

«Είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι με την πορεία της Α&Μ στην Ελληνική αγορά υπό την ηγεσία του Μάριου Κολιόπουλου και ευτυχείς που προσελκύσαμε στελέχη του επιπέδου του Βίκτωρα και του Κωνσταντίνου για να στηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη μας και να διευρύνουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών μας στην ευρύτερη περιοχή»

Ο Μάριος Κολιόπουλος, επικεφαλής της Alvarez & Marsal στην Ελλάδα, πρόσθεσε:

«Η περαιτέρω επέκταση του γραφείου της Α&Μ στην Αθήνα εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγική μας για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των επιχειρήσεων οι οποίες προκύπτουν από τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η προσθήκη δυο Senior Directors στην Αναδιάρθρωση Εταιριών και το Real Estate ενισχύει σημαντικά τη δυνατότητα μας να προσφέρουμε ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές λύσεις στους πελάτες μας. Ιδιαίτερα ενισχύει τις δυνατότητές μας στη διαχείριση είτε μεμονωμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων ή ολόκληρων χαρτοφυλακίων που αφορούν επιχειρήσεις που χρειάζονται αναδιάρθρωση και λειτουργική αναδιοργάνωση και τα οποία συχνά είναι εξασφαλισμένα με ακίνητα.»

Ο Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου, Senior Director της Alvarez & Marsal στην Ελλάδα πρόσθεσε:

“Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που εντάσσομαι στην A&M και γίνομαι μέλος ενός αναπτυσσομένου παγκόσμιου οργανισμού. Οι εγχώριες τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν ενεργά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους και να εστιάζουν στις εταιρίες που θα μπορούσαν να βελτιωθούν μέσω μιας διαδικασίας αναδιάρθρωσης. Η Α&Μ έχει διαγράψει μια μακρά και επιτυχημένη πορεία στην αποτελεσματική καθοδήγηση των πελατών της σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης εταιριών. Ανυπομονώ να συμβάλλω στην ενίσχυση της εξαιρετικής ικανότητας της εταιρίας να υποστηρίζει τους πελάτες της να ανταπεξέλθουν στο ταχύτατα μεταβαλλόμενο οικονομικό τοπίο παρέχοντας πρακτικές λύσεις αναδιάρθρωσης και βελτίωσης της αποδοτικότητας.”

Ο Κωνσταντίνος Γεωργιάκος, Senior Director της Alvarez & Marsal στην Ελλάδα πρόσθεσε:

«Το Real Estate αποτελεί την πιο συνήθη μορφή τραπεζικής εξασφάλισης στην Ελλάδα, είτε στα πλαίσια στεγαστικών δανείων είτε ως εγγύηση για επιχειρηματικά δάνεια τα οποία εκτιμώνται άνω των 100 δισ. ευρώ. Είμαι ευτυχής που θα ενισχύσω τις υφιστάμενες υπηρεσίες της Α&Μ στον χρηματοοικονομικό κλάδο και τον τομέα αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας τους πελάτες μας στην ενεργή διαχείριση του ενεργητικού τους, που στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα συμπεριλαμβάνει ακίνητη περιουσία.»

Σχετικά με την Alvarez & Marsal

Επιχειρήσεις, επενδυτές και κυβερνητικοί φορείς σε όλο τον κόσμο στρέφονται στην Alvarez & Marsal (A&M), όταν οι συμβατικές προσεγγίσεις δεν επαρκούν για να επιφέρουν αλλαγή.

Η A&M, με έτος ίδρυσης το 1983, αποτελεί κορυφαία ιδιωτική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών διεθνώς, με έμφαση στη βελτίωση της αποδοτικότητας και στην επιχειρηματική ανάκαμψη, παρέχοντας τις εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες της σε εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να αλλάξουν τη λειτουργία τους, να αναπτυχθούν και να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματά τους.

Οι σύμβουλοι της εταιρείας περιλαμβάνουν στελέχη με σημαντική διεθνή προϋπηρεσία που αξιοποιούν την εμπειρία της εταιρείας σε θέματα αναδιάρθρωσης, προκειμένου να συμβάλλουν στη μετατροπή της αλλαγής σε σημαντικό στρατηγικό επιχειρηματικό πλεονέκτημα για τους ηγέτες, να διαχειρισθούν τους επιχειρηματικούς κινδύνους και να αξιοποιήσουν την αξία των οργανισμών τους.