Αμάντα Σάιφριντ: Θα υποδυθεί την ιδρύτρια της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς

Αμάντα Σάιφριντ: Θα υποδυθεί την ιδρύτρια της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς
epa07396646 Amanda Seyfried attends the 2019 Vanity Fair Oscar Party following the 91st annual Academy Awards ceremony, in Beverly Hills, California, USA, 24 February 2019. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in 24 categories in filmmaking. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Αμάντα Σάιφριντ θα υποδυθεί την ιδρύτρια της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς στη σειρά του Hulu «The Dropout».

Η Αμάντα Σάιφριντ θα υποδυθεί την ιδρύτρια της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς στη σειρά του Hulu «The Dropout».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός αναλαμβάνει τον ρόλο της Κέιτ ΜακΚίνον η αποχώρηση της οποίας από το πρότζεκτ ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία της Χολμς, της αινιγματικής ερευνήτριας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Στάνφορντ, που εγκατέλειψε τις σπουδές και ίδρυσε τη νεοφυή εταιρεία διαγνωστικών εξετάσεων Theranos. Η Χολμς επαινέθηκε ως ο Στιβ Τζομπς της επόμενης τεχνολογικής γενιάς.

Η εταιρεία της κάποτε είχε αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως o μύθος κατέρρευσε όταν αποκαλύφθηκε ότι καμία από τις τεχνολογίες δεν λειτούργησε πραγματικά, θέτοντας την υγεία χιλιάδων ανθρώπων σε σοβαρό κίνδυνο.

Η Theranos επιχείρηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων την έκανε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο. Η συσκευή Edison της Theranos, παρουσιάστηκε ως ένα επαναστατικό διαγνωστικό εργαλείο που έδινε τη δυνατότητα στους ασθενείς με ένα φτηνό τρόπο να ελέγχουν το αίμα τους για 200 ασθένειες στο φαρμακείο της γειτονιάς με ένα μόνο τσίμπημα.

Η Edison δεν λειτούργησε. Ελλείψεις και οι ανακρίβειες της τεχνολογίας της Theranos αποκαλύφθηκαν, όπως και ο ρόλος που έπαιξε η ίδια η Χολμς στη συγκάλυψή τους. Η Theranos και η Χολμς κατηγορήθηκαν για πάρα πολλές απάτες, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κλείσει τα εργαστήριά της.

Στην Ελίζαμπεθ Χολμς και στον πρώην γενικό διευθυντή επιχειρήσεων της Theranos, απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2018, εννέα κατηγορίες για απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωδίων και δύο κατηγορίες για συνωμοσία με πρόθεση διάπραξη απάτης.

Η Σάιφριντ θα είναι επίσης παραγωγός της σειράς «The Dropout» εκτός από πρωταγωνίστρια.

Η είδηση της συμμετοχής στη σειρά γνωστοποιήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της ηθοποιού για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο της στην ταινία του Ντέιβιντ Φίντσερ «Mank».